3 Slaapapplicaties voor je Smartwatch

slaapapplicaties smartwatchDe meesten van ons kennen ze wel: de apps voor je smartphone om je slaap te analyseren en die je inzicht geven in je slaapritme en slaapkwaliteit. Toch zijn deze slaapapps niet altijd even handig. Vaak laden we ’s nachts onze mobiel op of hebben we een slaappartner die niet mee wil genieten van de app. Daarnaast zijn de metingen van een app op je telefoon niet altijd even nauwkeurig. Je moet je mobieltje in of naast je bed leggen wat de meting minder betrouwbaar maakt, zeker wanneer je niet alleen in bed ligt. Daarom heb ik 3 slaapapps voor je op een rijtje gezet, die te gebruiken zijn op een smartwatch.

1. AutoSleep (Apple)

Met de app AutoSleep kun je ’s nachts je slaap analyseren. Houd je Apple Watch tijdens het slapen om en de app houdt precies bij hoe jij die nacht hebt geslapen. In de ochtend zie je een grafiek met daarin de verschillende slaapcycli die je ’s nachts doorlopen hebt en hoe je slaapkwaliteit tijdens die cycli was.

2. Sleep++ (Apple)

Een andere app voor de Apple Watch die ’s nachts je slaap analyseert is Sleep++. Voer als je gaat slapen en als je wakker wordt de tijden in, zodat de app precies kan aangeven wat jouw slaapritme is. Daarnaast meet de app met behulp van speciale bewegingssensoren hoe rustig (of juist niet) je
’s nachts slaapt.

3. Sleep as Android (Android)

Ook Android heeft een app voor de smartwatch: de Sleep as Android. Met deze app krijg je inzicht in je slaappatroon door middel van verschillende statistieken. De app kan zelfs inspelen op geluid. Praat je veel in je slaap? Dan neemt de app geluid op (boven een bepaald volume), zodat je ’s ochtends precies kunt horen wat je allemaal hebt verteld in je dromen.

Tips om batterij te besparen

Natuurlijk kan een smartwatch niet eeuwig zonder stroom. Ook je smartwatch moet af en toe opgeladen worden. En dat kan natuurlijk niet als jij hem ’s nachts om je pols hebt zitten. Met onderstaande tips kun jij iets langer met je batterij doen.

– Zet je smartwatch ‘s nachts op vliegtuigstand. Hierdoor kun je nog wel gebruikmaken van de slaapapp, maar komen er geen berichtjes of appjes binnen. Hierdoor bespaar je dus batterij én wordt je niet gestoord door binnenkomende bliepjes. Ook als je geen gebruik maakt van een slaapapp, maar de smartwatch wel om hebt met slapen (of in je slaapkamer ligt) is het aan te raden de vliegtuigmodus te gebruiken om te voorkomen dat je nachtrust wordt verstoord door de wifi en andere berichten en signalen afkomstig van je smartwatch (en smartphone).

– Laad je smartwatch op voordat je naar bed gaat, dus voordat je begint met tandenpoetsen en omkleden. ‘s Ochtends laat je hem op voordat je begint met douchen en ontbijten. Als je dan klaar bent, is de batterij voldoende opgeladen om je smartwatch overdag te kunnen gebruiken.

Bovenstaande tips moeten voldoende zijn. Maar je kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid de oplader meenemen in je tas!

Geef een reactie