e-book effectief slapen - de 5 elementenEen stukje uit het e-book: EFFECTIEF SLAPEN – DE 5 ELEMENTEN. Direct het gehele e-book (gratis) ontvangen? Dat kan ook, daarvoor klik je hier.

Het doorbreken van gewoonten

Voordat ik begin met het eerste element wil ik iets heel belangrijks aan je voorleggen. Ik heb er over getwijfeld of dit één van de elementen moest worden, maar ik heb de conclusie getrokken dat deze in ieder element voorkomt. Dit is eigenlijk een overkoepelende factor, een verbindende factor voor alle elementen. En nog veel belangrijker, dit is een absolute randvoorwaarde voor verandering! En dus ook voor verandering en verbetering van je slaapkwaliteit.

Ik heb het over het doorbreken van gewoonten.

Veranderingen realiseren

Als je iets wilt veranderen in het leven, realiseer je dit bijna altijd door je gewoonten te veranderen… door de (relevante) gewoonte te doorbreken die de oorzaak is van de huidige situatie waar je je in begeeft. En dit is niet altijd even gemakkelijk. Het vergt vaak de nodige moed en discipline om gewoonten te veranderen. We noemen het immers niet voor niets een gewoonte.. dit betekent dat iets normaal voor ons is, dat we niet beter weten, dat het er bij ons ingesleten is.

Dit geldt niet anders voor het verbeteren (en dus veranderen) van jouw slaapkwaliteit. Het betekent dat je gewoonten moet aanpakken. Verander de gewoonte en je veranderd de uitkomst.

Beter weten

Hoe kan je gewoontes aanpakken als je niet beter weet? (en waarom zou je). Dat neemt niemand je kwalijk. Maar daarin kan dit e-Book wel eens heel waardevol zijn voor jou! In de komende hoofdstukken leer je welke factoren zo belangrijk zijn voor een goede effectieve nachtrust, zodat je wel beter weet! Ook krijg je praktische tips mee die jou helpen je verkeerde slaapgewoonten te doorbreken…

Meer lezen? Klik hier om het gehele e-book gratis te ontvangen.

Heb jij het boek al gelezen? Laat je me dan weten wat je er van vond? Zou ik erg leuk vinden. Ik neem alle feedback mee voor het verbeteren van dit boek wanneer ik de volgende versie ga maken. Wil je mij ook helpen dit boek te verspreiden door deze post of het boek te delen via Social media?

2 Responses to “Preview van het gratis e-Book Effectief Slapen”

 1. Rolf Venema, Beantwoorden

  Complimenten met je boekje. Ik ga zeker alle goede tips uitproberen.
  Ik las dat er geregeld updates zijn. In dat geval raad ik je aan even de tekst door te lopen: er zitten wat d’s en t’s fouten in. Vooral bij woorden die met een prefix betgeinnen, zoals : be- ge- ver- enz. Deze eindigen in de preasens meestal met een t. Heel veel mensen schrijven hier een d omdat de suggestie wordt gewekt dat het gaat om een voltooid deelwoord.
  Ik heb je boekje via mijn facebook- en twitterpagina aanbevolen.

  • alex, Beantwoorden

   Hi Rolf,

   Bedankt voor het delen en voor je mooie compliment! Erg leuk om te lezen. Ja je hebt helemaal gelijk, is niet mijn sterkste punt. Ga er iemand naar laten kijken die hier beter in is:) Ga ervoor zorgen dat de volgende versie cleaner is mbt de grammatica.

Geef een reactie