Preview van het gratis e-Book Effectief Slapen

e-book effectief slapen - de 5 elementenEen stukje uit het e-book: EFFECTIEF SLAPEN – DE 5 ELEMENTEN. Direct het gehele e-book (gratis) ontvangen? Deze vind je hier.

Het doorbreken van gewoonten

Voordat ik begin met het eerste element wil ik iets belangrijks aan je voorleggen. Ik heb er over getwijfeld of dit één van de elementen moest worden, maar ik heb de conclusie getrokken dat deze in ieder element voorkomt. Het is eigenlijk een overkoepelende factor, een verbindende factor voor alle elementen. En nog veel belangrijker, het is een randvoorwaarde voor verandering! Ook voor verandering en verbetering van je slaapkwaliteit.

Het over het doorbreken van gewoonten

Verandering realiseren

Als je iets wilt veranderen in het leven realiseer je dit bijna altijd door je gewoonten aan te passen. Door de gewoonte te doorbreken die de oorzaak is van de huidige situatie waar je je in begeeft. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Het vergt vaak de nodige moed en discipline om gewoonten te veranderen. We noemen het immers niet voor niets een gewoonte. Dit betekent dat iets normaal voor ons is en we niet beter weten.

Dit geldt niet anders voor het verbeteren (en dus veranderen) van je slaapkwaliteit. Het betekent dat je gewoonten moet aanpakken. Verander de gewoonte en je verandert de uitkomst.

Beter weten

Hoe kan je gewoontes aanpakken als je niet beter weet? Dat neemt niemand je kwalijk. Maar daarin kan dit e-book wel eens heel waardevol zijn. In de komende hoofdstukken leer je welke factoren belangrijk zijn voor een goede en effectieve nachtrust, zodat je wel beter weet! Je krijgt praktische tips die jou helpen je verkeerde slaapgewoonten te doorbreken.

Klik hier om het gehele e-book gratis te ontvangen

Heb jij het boek al gelezen? Laat me weten wat je er van vond. Ik neem alle feedback mee voor het verbeteren van dit boek bij een volgende versie.

Deze post heeft 2 reacties

 1. Rolf Venema

  Complimenten met je boekje. Ik ga zeker alle goede tips uitproberen.
  Ik las dat er geregeld updates zijn. In dat geval raad ik je aan even de tekst door te lopen: er zitten wat d’s en t’s fouten in. Vooral bij woorden die met een prefix betgeinnen, zoals : be- ge- ver- enz. Deze eindigen in de preasens meestal met een t. Heel veel mensen schrijven hier een d omdat de suggestie wordt gewekt dat het gaat om een voltooid deelwoord.
  Ik heb je boekje via mijn facebook- en twitterpagina aanbevolen.

  1. alex

   Hi Rolf,

   Bedankt voor het delen en voor je mooie compliment! Erg leuk om te lezen. Ja je hebt helemaal gelijk, is niet mijn sterkste punt. Ga er iemand naar laten kijken die hier beter in is:) Ga ervoor zorgen dat de volgende versie cleaner is mbt de grammatica.

Geef een reactie