Welkom op InSlaap! Het juiste adres om alles te leren over slapen en hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren. Je vind hier onder anderen een blog met interessante artikelen over slapen, een slaaptest, een hulpmiddelen overzicht, en een forum waarin je samen met anderen kennis over slaap kunt uitwisselen voor het verbeteren van jouw en andermans nachtrust!

 
 
Met InSlaap kun je op verschillende manieren meer leren over slapen:

BLOG: In de blog staan alle artikelen die ik zelf heb geschreven. De artikelen zijn ingedeeld in 5 categorieën, te weten:

1. Beter slapen (slaapinfo en tips)
2. Slaap begrijpen (theorie)
3. Kinderen & Slaap
4. Slaapproblemen
5. Slaapstoornissen

Heb je een suggestie voor een artikel? of wil je graag zelf als gastblogger een artikel schrijven voor deze blog, neem dan gerust contact met me op, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

FORUM: Hier kunnen we allemaal van elkaar leren. Wil jij iets vragen over slaap? Of heb je een goeie tip die je graag met anderen wil delen? Dan kan je dit hier doen. Uiteraard zal ik me zelf ook zoveel mogelijk mengen in de gesprekken op het forum, en proberen antwoord te geven op alle vragen die er worden gesteld.

HULPMIDDELEN: Op deze pagina vind je een overzicht van handige hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld trainingen of mobiele applicaties die met slaap te maken hebben.

SLAAPTEST: Deze test duurt slechts een paar minuutjes en geeft jou direct een beter inzicht in de kwaliteit van jouw slaap. Aan het einde van de test kun je zien op welke onderdelen je goed of juist slecht scoort. Op deze manier ontdek je waar voor jou de aandachtspunten liggen om je slaapkwaliteit te verbeteren.

NIEUWSBRIEF: Wil je niks missen van je nachtrust? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Als lid ontvang je zo nu en dan per email een nieuwsbrief met alle nieuwtjes omtrent de website van InSlaap. Deze email zal je onder andere op de hoogte houden van nieuwe blogartikelen, slaaptips en antwoorden op lezersvragen.

HELPDESK: Voor al je vragen en antwoorden. Liever persoonlijk een vraag stellen in plaats van het publieke forum, dan mag dat ook altijd. Ikzal altijd antwoorden en dit proberen zo goed en snel mogelijk te doen. Dus ook voor gratis advies kan je gewoon contact met me opnemen via het contactformulier op de website. Deze vind je onder de helpdesk.

Dan rest mij alleen nog je heel veel lees (en slaap) plezier te wensen!

 

Direct naar BLOG

Klik hier om direct naar het artikelen overzicht te gaan. Veel lees plezier!


Direct naar FORUM

Klik hier om direct naar het forum te gaan en je vraag te stellen of anderen te helpen.

Direct naar HULPMIDDELEN

Klik hier om direct naar het hulpmiddelen overzicht te gaan.

Direct naar HELPDESK

Klik hier om direct naar de helpdesk te gaan wanneer je een vraag, opmerking of suggestie hebt.

 
Voor wie is het interessant

Waarom deze website?

Ongeveer één derde van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig last van slaapproblemen. Dan heb ik het nog niet eens over sporadische slaapproblemen. Iedereen heeft natuurlijk wel eens moeite met slapen door bijvoorbeeld een stressvolle dag of gebeurtenis. En met warme en benauwde dagen heeft bijna iedereen meer moeite met slapen!

Goed slapen is onwijs belangrijk voor je lichamelijke en geestelijke herstel. Door te slapen laad je je batterij weer op zodat je gedurende de dag energiek, productief en effectief kan zijn!

En ook als je geen last hebt van slaapproblemen kan je nog steeds je nachtrust optimaliseren, waardoor je minder tijd hoeft door te brengen in bed, en dus meer tijd over houd voor andere dingen.

De website is er dus eigenlijk voor iedereen die meer te weten wil komen over slapen. Of dit nou is om een slaapprobleem te achterhalen en op te lossen, om je slaap effectiviteit te optimaliseren, of wanneer je gewoonweg geïnteresseerd bent in het fenomeen slapen. Hier vind je antwoorden!

 

Het gezicht achter InSlaap

Over InSlaap
Hey, ik ben Alex, begin dertig en sinds een paar jaar woon ik in Arnhem. Wie is Alex? Ik zie mijzelf als een integere, actieve, energieke en ondernemende jongen! In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten, met deze website bezig, aan het lezen, of onderneem ik leuke dingen met vrienden. Verder probeer ik een paar keer per jaar een stedentrip te maken om wat van de wereld te zien.

Veel blogartikelen op deze website zijn door mij geschreven. Mijn interesse voor het fenomeen ''slaap'' vindt zijn oorsprong eigenlijk in een andere ''algemenere'' interesse; om mezelf verder te ontwikkeling en te groeien als persoon, gezonder te leven, meer energie te ervaren en mijn productiviteit te verhogen. Hierin ben ik mij een aantal jaren geleden in gaan verdiepen, zo begon ik met het lezen over zelfontwikkeling, over het stellen van doelen, het verhogen van je productiviteit, gezondheid, het verhogen van je zelfvertrouwen en noem maar op.

Uiteindelijk resulteerde dit er in dat ik een (andere) website ben begonnen over alles wat met zelfontwikkeling te maken had. Ik was zeer breed geïnteresseerd in zelfontwikkeling en het verhogen van mijn productiviteit, en zodoende kwam ik op een gegeven moment uit bij het onderwerp ''slaap''.

Ik begon mij hierin te verdiepen voor een artikel, en vond het super interessant wat ik allemaal tegen kwam. Eén artikel werden er twee, en monde vervolgens uit in een kleine serie artikelen over slapen die ik had gepubliceerd op deze site.

Bijna iedereen in Nederland heeft wel eens moeite met slapen, en een kleine één-derde heeft zelf last van slaapproblemen. Daarnaast slaapt nagenoeg niemand 100% efficiënt, en kan iedereen zijn slaapgedrag optimaliseren om zo meer tijd vrij te maken voor andere zaken, om dus productiever te kunnen leven. Dit in combinatie met mijn interesse voor het fenomeen slaap hebben er toe geleid dat ik in juni 2013 heb besloten de website InSlaap op te zetten!

Alex Schuitemaker