Het juiste adres om te leren over slaap en hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren. InSlaap is in de hoofdzaak een blog met inmiddels meer dan 100 artikelen over slaap en slaapproblemen. Naast het blog vind je hier handige hulpmiddelen waaronder een gratis e-book.

Waarom deze website

Ongeveer één derde van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig last van slaapproblemen. Dan heb ik het nog niet eens over sporadische slaapproblemen. Iedereen heeft natuurlijk wel eens moeite met slapen door bijvoorbeeld een stressvolle dag of gebeurtenis. En met warme en benauwde dagen heeft bijna iedereen meer moeite met slapen! Goed slapen is enorm belangrijk voor je lichamelijke en geestelijke herstel. Door te slapen laad je je batterij weer op zodat je gedurende de dag energiek, productief en effectief kan zijn. Ook als je geen last hebt van slaapproblemen kan je nog steeds je nachtrust optimaliseren, waardoor je minder tijd hoeft door te brengen in bed, en dus meer tijd over houd voor andere dingen. De website is er dus eigenlijk voor iedereen die meer te weten wil komen over slapen. Of dit nou is om een slaapprobleem te achterhalen en op te lossen, om je slaap effectiviteit te optimaliseren, of wanneer je gewoonweg geïnteresseerd bent in het fenomeen slapen.

Wie zit er achter InSlaap

Mijn naam is Alex, dertiger en sinds een aantal jaar woon ik in Arnhem. Ik zie mezelf als een integere, actieve, energieke en ondernemende jongen. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten, lezen of met deze website bezig. Veel blogartikelen op deze website zijn door mij geschreven. Mijn interesse voor het fenomeen ”slaap” vindt zijn oorsprong eigenlijk in een andere ”algemenere” interesse; om mezelf verder te ontwikkeling en te groeien als persoon, gezonder te leven, meer energie te ervaren en mijn productiviteit te verhogen. Hierin ben ik mij een aantal jaren geleden in gaan verdiepen, zo begon ik met het lezen over zelfontwikkeling, over het stellen van doelen, het verhogen van je productiviteit en verbeteren van je gezondheid.

Uiteindelijk resulteerde dit er in dat ik een (andere) website ben begonnen over alles wat met zelfontwikkeling te maken had. Ik was zeer breed geïnteresseerd in zelfontwikkeling en het verhogen van mijn productiviteit, en zodoende kwam ik op een gegeven moment uit bij het onderwerp ”slaap”. Ik begon mij hierin te verdiepen voor een artikel, en vond het super interessant wat ik allemaal tegen kwam. Eén artikel werden er twee, en monde vervolgens uit in een kleine serie artikelen over slapen die ik had gepubliceerd op deze site.

Bijna iedereen in Nederland heeft wel eens moeite met slapen, en een kleine één-derde heeft zelf last van slaapproblemen. Daarnaast slaapt nagenoeg niemand 100% efficiënt, en kan iedereen zijn slaapgedrag optimaliseren om zo meer tijd vrij te maken voor andere zaken, om dus productiever te kunnen leven. Dit in combinatie met mijn interesse voor het fenomeen slaap hebben er toe geleid dat ik in juni 2013 heb besloten de website InSlaap op te zetten.

Alex Schuitemaker