Voor iPhone en Android

Sleep Cycle

Dit is een hele fijn app die ik zelf ook dagelijks (nachtelijks dus) gebruik. Sleep Cycle is een intelligente wekker die je slaappatroon analyseert en je vervolgens wakker maakt wanneer je je in een lichte slaapfase bevind. Op deze manier wordt je zo natuurlijk mogelijk wakker en voel je je uitgeruster dan wanneer je uit een diepe slaap gewekt wordt! Verder biedt Sleep Cycle hele fijne wek-geluiden en heel veel statistieken om je slaap te kunnen analyseren.

Prijs: €0,99Voor iPhone en Android

Sleep Time

Net als Sleep Cycle is de app Sleep Time een intelligente wekker die je slaap analyseert. Ik heb deze app zelf nog niet geprobeerd maar lijkt vergelijkbaar met Sleep Cycle. Deze populaire slaap app heeft miljoenen gebruikers en krijgt een hoge rating in de app stores. Voordeel is dat deze app een gratis versie heeft zodat je deze kunt uitproberen.

Prijs: Er is een gratis versie beschikbaar. De premium versie kost €1,79Voor iPhone en Android

SnurkLab

Snurk je of wil je erachter komen of je snurkt? (en hoe hard je dan precies tekeer gaat). Dan is deze slaap app een goede tip! SnurkLab is de beste app voor het opnemen en volgen van je gesnurk. Zo kan je achterhalen of je snurkt, wanneer je snurkt (misschien alleen als je gedronken hebt), en hoe hard je snurkt.

De app geeft je een snurkscore en je kan deze vergelijken met andere gebruikers. Ben jij een bovengemiddelde snurker of valt het mee in verhouding met de gemiddelde gebruiken van deze app? Indien je probeert het snurken te verhelpen door bijvoorbeeld het gebruik van middelen, een behandeling of een anti snurk programma, dan biedt deze app je de mogelijkheid om te testen of een hulpmiddel of anti snurk programma echt werkt.

Prijs: Gratis

Voor iPhone en Android

Relax Melodies

Relax Melody's biedt vele rustgevende tunes waarmee je beter in slaap kunt vallen. Deze app stelt je in staat zelf een mix samen te stellen van geluiden en melodieën. Per geluid kan je het volume zelf instellen om de eigen melodie aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeuren.

Prijs: Er is een gratis versie beschikbaar. De premium versie kost €2,69Voor iPhone en Android

Slaap Lekker

Een aantal zorgverzekeraars hebben samen deze gratis app laten ontwikkelen. De app is voor mensen die last hebben van slaapproblemen. Slaap Lekker helpt je jouw slaappatronen te analyseren en in kaart te brengen. De app biedt tips, opdrachten, en een slaapdagboek.

Prijs: GratisVoor Android

Lyla Sleep Coach

Een Slaapcoach app van Nederlandse bodem. Lyla Sleep Coach helpt mensen om ’s nachts minder wakker te liggen en om minder vaak wakker te worden. Onderzoek van onder meer de Universiteit Utrecht ligt aan de basis van de online applicatie. De app simuleert slaaptherapie met een levende coach. Daarmee is een laagdrempelig en effectief middel ontwikkeld om mensen te helpen beter te slapen. Gebruikers van de applicatie leren in een periode van zes weken hun verkeerde slaapgedrag af en vervolgens het juiste gedrag aan.

Prijs: De eerste week is gratis. Daarna kun je voor €10,- de volgende vijf weken van het programma volgen.

Voor Android

Glimmer

Deze slimme wekker maakt gebruik van licht om je op een zo natuurlijk mogelijke manier wakker te laten worden. Een prettig alternatief voor dat snerende geluid van je huidige wekker! Deze slimme wekker wekt je door gedurende 30 minuten (voordat je wekker echt afgaat) de lichtsterkte van je scherm geleidelijk toe te laten nemen. Tijdens het ontwaken kan de app vogelgeluiden afspelen om het wakker worden nog net even comfortabeler te maken. Wordt je niet wakker, dan wordt het geluid harder zodat je gegarandeerd wakker wordt en je je niet verslaapt. Een ideale manier om je ochtend ontspannen van start te gaan!

Prijs: Er is een gratis versie beschikbaar. De premium versie kost €1 en biedt de mogelijkheid de app te personaliseren