slaapapp sleep cycle

Sleep Cycle

Dit is een hele fijn app die ik zelf ook dagelijks gebruik. Sleep Cycle is een intelligente wekker die je slaappatroon analyseert en je vervolgens wakker maakt wanneer je je in een lichte slaapfase bevindt. Op deze manier word je zo natuurlijk mogelijk wakker en voel je je uitgeruster dan wanneer je uit een diepe slaap gewekt wordt. Verder biedt Sleep Cycle prettige wek-geluiden en veel statistieken om je slaap te kunnen analyseren.

slaapapp sleeptime bedtijd

Sleep Time | Bedtijd

Net als Sleep Cycle is Sleep Time een intelligente wekker die je slaap analyseert. Heb deze app zelf nog niet geprobeerd maar lijkt vergelijkbaar. De app is beschikbaar voor iPhone en Android. Er is een gratis versie beschikbaar en een betaalde versie met meer mogelijkheden. De Nederlandse versie van de app heet Bedtijd.

slaapapp calm meditatie en slaap

Calm

Wereldwijd een van de meest gebruikte apps voor meditatie en slaap. Calm helpt je stress en angst te verminderen en beter te slapen. De app biedt een totaalpakket met o.a. meditaties, slaapverhalen, ademhalingsprogramma’s en ontspannende muziek. Calm is een ideale mindfulness app voor zowel beginners als gevorderden. De app is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands en er is geen gratis versie (wel een gratis proefperiode).

slaapapp relax melodies

Relax Melodies

Relax Melody’s biedt vele rustgevende tunes waarmee je beter in slaap kunt vallen. Deze app stelt je in staat zelf een mix samen te stellen van geluiden en melodieën. Per geluid kan je het volume zelf instellen om de eigen melodie aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Er is een gratis en premium versie beschikbaar,

slaapapp glimmer

Glimmer

Een slimme wekker die gebruik maakt van licht om je wakker te laten worden. Gedurende 30 minuten neemt de lichtsterkte van je scherm geleidelijk toe in combinatie met prettige geluiden zoals vogeltjes. Als je hier niet wakker van wordt zal het geluid steeds harder worden om te voorkomen dat je je verslaapt. Er is een gratis versie en een uitgebreidere betaalde versie beschikbaar. Alleen voor Android.

slaapapp snurklab

SnurkLab

Een app waarmee je snurken kunt opnemen en volgen. Achterhaal of je snurkt, wanneer je snurkt en hoe hard je snurkt. De app geeft je een snurkscore en de mogelijkheid dit te vergelijken met andere gebruikers. Er is een gratis versie van deze app beschikbaar.