6 Tips om te voorkomen dat muggen je nachtrust verstoren

tips muggen voorkomen verstoren nachtrustMuggen behoren ongetwijfeld tot het meest vervelende ongedierte dat we kennen. Ten eerste kunnen de beestjes jou steken en voor de nodige jeuk en irritaties zorgen. Daarnaast zijn muggen ontzettend goed in het verstoren van onze nachtrust. Heb jij een mug op jouw slaapkamer? Dan kan het maar zo dat je hier een paar uur door wakker gehouden wordt. Jij zit hier uiteraard niet op te wachten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Je krijgt in onderstaande tekst zes handige tips om te voorkomen dat muggen jouw nachtrust verstoren!

1. Slaap onder een klamboe

Muggen komen in bepaalde delen van Nederland vaker voor dan in andere delen. Woon jij in de omgeving van stilstaand water? Dan heb je vaak meer last van muggen. Waarom? Omdat muggen hun eitjes in de buurt van stilstaand water leggen. Eén van de manieren om de overlast van muggen te beperken, is door onder een klamboe te slapen. Jij hebt ongetwijfeld weleens een klamboe gezien. Dit is een soort net dat gemaakt is van fijn materiaal. Je bevestigt dit net aan jouw plafond. Vervolgens zorg je dat jouw bed volledig onder de klamboe valt. Muggen kunnen niet door een klamboe heen, waardoor ze jou ’s nachts ook niet kunnen storen.

2. Zet een ventilator aan

Is het ’s nachts warm? Dan is het natuurlijk heerlijk om een ventilator of airco aan te zetten op jouw slaapkamer. Dit zorgt namelijk voor de nodige verkoeling. Wist je echter ook dat een ventilator en airco helpen te voorkomen dat muggen jouw nachtrust verstoren? Deze twee apparaten blazen namelijk een stroom van koude lucht in de rondte. Doordat muggen bijzonder licht zijn, zijn zij niet in staat om tegen deze luchtstroom in te vliegen. Bovendien hebben ze een grote hekel aan luchtstroom. Zorg er dan ook op dat een ventilator of airco op jezelf gericht is. In dat geval is de kans op overlast door muggen klein.

3. Smeer jezelf in met DEET

Er zijn vandaag allerlei middeltjes om muggen op afstand te houden. Eén van de bekendste en meest gebruikte is DEET. Muggen hebben een hekel aan deze chemische stof. DEET is verkrijgbaar in verschillende vormen. Vaak is dit chemische middel gemixt met een ander middel. Dit is vervolgens in een spray of lotion verkrijgbaar in verschillende winkels. Hoe meer DEET het middel bevat, des te langer blijven muggen op afstand. Een middeltje met 30% DEET houdt muggen 4 uur weg, maar een middel met 50% beschermt jou wel 8 uur lang. Wil jij ’s nachts geen last hebben van dit vervelende ongedierte? Kies dan voor een middel met 50% DEET. Spray jouw lichaam hiermee in en spuit daarnaast ook het nodige op en rond jouw bed.

4. Gebruik citronella

Citronella is een goedje waar muggen een hekel aan hebben. Dit middeltje zit onder meer in de muggenlampjes die regelmatig gebruikt worden. Deze lampjes verspreiden de citronella door een ruimte, waardoor muggen vaak op afstand blijven. Naast citronella hebben muggen ook een hekel aan de geur van citroen zelf. Jij houdt muggen bijvoorbeeld ook op afstand door druppels uit de citroen op jouw huid te laten vallen. Daarnaast kun je ook citroenschillen rondom jouw bed neerleggen om niet gestoord te worden door muggen.

5. Brouw een knoflookmengsel

Hierboven las je al dat citronella en citroen muggen bij jouw bed vandaag kunnen houden. Een ander middeltje dat kan helpen is knoflook. Je kunt gewoon een aantal teentjes knoflook rond jouw bed leggen, maar je kunt ook zelf een middeltje met knoflook maken. Laatstgenoemde methode is een stuk effectiever. Hoe je dit brouwsel maakt? Giet allereerst minerale olie over de knoflook heen en laat dit 24 uur intrekken. Voeg vervolgens één theelepel olie, en één theelepel versgeperst citroensap samen met twee kopjes water. Er ontstaat nu een vloeibaar muggenmiddel. De beste manier om de muggen hiermee te verspreiden is door het in een plantenspuit te doen. Spray dit vervolgens op je lichaam en rond je bed en muggen komen niet langer in de buurt!

6. Plaats horren voor ramen en deuren

Om muggen buiten te houden kun jij natuurlijk ramen en deuren de hele dag potdicht houden. Dit kan succesvol zijn, maar dit hoeft niet per se. Daarnaast is het natuurlijk niet bepaald hygiënisch wanneer er geen frisse lucht in jouw woning kan komen. Er is echter een manier waarbij jij én je ramen en deuren kunt openen én muggen uit huis kunt weren. Je kunt namelijk horren plaatsen. Deze zijn gemaakt van een fijn soort gaas waar muggen en ander ongedierte niet doorheen kan dringen. Hierdoor is de kans op een verstoorde nachtrust door muggen aanzienlijk kleiner.

Dit artikel is geschreven door Niels, specialist in dienst van bestrijdingsservice.nl. Een van zijn hoofddoelen is om zoveel mogelijk mensen te helpen die last hebben van ongedierte. Niets is lastiger dan een verstoorde nachtrust, en daarom wil hij jullie met dit artikel voorzien van enkele eenvoudige oplossingen.

Geef een reactie