Slaapverlamming of paranormale ervaring?

Slaapverlamming of paranormale ervaring

Paranormale ervaring te verklaren door Slaapstoornis?

Je wordt wakker en je kunt je niet bewegen. Ademhalen gaat moeilijk, en je hebt het angstaanjagende gevoel dat er iets kwaadaardigs aanwezig is. Je hoort vreemde geluiden… voetstappen, gemompel. Je wilt je bewegen maar het lijkt alsof een vreemde kracht je tegenwerkt. Je hebt geen controle meer over je lichaam, je wilt schreeuwen maar er komt niets uit je mond. Je raakt nog meer in paniek, je probeert je te verzetten en los te komen maar wat je ook probeert het lukt je niet!

Slaapverlamming

Komt deze ervaring je bekent voor? Dan bestaat de kans dat je te maken hebt gehad met een slaapverlamming.

Slaapverlamming of Slaapparalyse is een slaapstoornis waarbij de spieren in het lichaam verlammen op het moment van wakker worden. Er is nog weinig bekent over slaapverlamming al wordt er vermoed dat het een symptoom is van Narcolepsie. Het blijft onzeker want het is een feit dat slaapparalyse bij iedereen wel eens kan voorkomen. Naar schatting krijgt ongeveer 20% van de mensen minimaal 1x in zijn leven te maken met een slaapverlamming. Het is normaal dat onze spieren verlammen tijdens re REM-slaap (wanneer we dromen). Dit is een beschermingsmechanisme van ons lichaam om ons er van te weerhouden dat we de bewegingen uit onze dromen ook echt gaan uitvoeren en ons bezeren. Bij slaapverlamming bevindt iemand zich eigenlijk tussen de droom- en waakstand in. Je bent verlamd, en er kunnen zich nog steeds hallucinaties (soort dromen) voordoen. Het is dus een vage en moeilijk te bevatten combinatie van dromen en wakker zijn.

Zou het toch een paranormale ervaring geweest kunnen zijn?

Paranormale ervaring

Je kunt je voorstellen dat dit voor zeer angstaanjagende ervaringen kan zorgen. Veel mensen zijn er dan ook heilig van overtuigd dat ze te maken hebben gehad met een paranormale ervaring. Dat er bovennatuurlijke krachten, geesten, demonen of zelfs aliens aan het werk zijn geweest.

Het lijkt mij niet zo vreemd dat mensen dit soort dingen denken, zeker wanneer iemand nog nooit van deze slaapstoornis gehoord heeft. De hallucinaties die men heeft tijdens een slaapverlamming kunnen zeer realistisch overkomen en zijn dan moeilijk te verklaren. Ondanks dat er nog weinig bekent is over dit fenomeen, zou slaapverlamming wel eens een verklaring kunnen zijn voor een hoop paranormale ervaringen van mensen.

3 Veel voorkomende paranormale ervaringen

1. Old Hag-Syndroom

Er is een hallucinatie die wel heel erg vaak voorkomt… Het gevoel dat er een demonisch wezen op je borst zit die je probeert te verstikken. Het ligt voor de hand dat de legende van de Incubus hieruit is voortgekomen. De Incubus is een mannelijke demon die ’s nachts op de borst van vrouwen ging zitten met het doel ze te verkrachten. De legende van de Incubus wordt in verschillende culturen terug gevonden. Mensen die beweren de Incubus te hebben gezien beschrijven deze als een grote kwaadaardige zwarte geest.

2. Uittreding

Tijdens een zogeheten out-of-body-experience heeft iemand het gevoel dat lichaam en geest van elkaar zijn losgekoppeld. In de meeste gevallen zweeft men boven het bed en wordt er neergekeken op het eigen lichaam dat nog op bed ligt. Een storing in de afstemming van hersenactiviteit en spierspanning zou een verklaring zijn voor deze ervaring.

3. Ontvoering door aliens

Vooral in Amerika wordt er regelmatig melding gedaan van ontvoering door buitenaardse wezens. De ervaringen van mensen die dit hebben meegemaakt hebben veel overeenkomsten. Zo vinden de ontvoeringen meestal plaatst in de slaapkamer, vlak na het ontwaken. De slachtoffers zijn doorgaans volledig verlamd. Ook deze ervaring toont weer de nodige overeenkomsten met slaapverlamming.

Of toch geen slaapverlamming?

Slaapverlamming zou een hele goede verklaring kunnen zijn voor veel paranormale ervaringen. Het ligt voor de hand… maar er liggen (nog) geen feiten op tafel. Er zijn paranormale onderzoekers die beweren dat er kwade entiteiten zijn die ons ’s nachts tijdens het slapen bezoeken. Daarnaast zullen er natuurlijk ook altijd vreemde ervaringen van mensen blijven voorkomen die wel afwijken van de gebruikelijke symptomen van slaapverlamming. Ik zou mijn geld zetten op de verklaring… maar 100% zeker weten doen we het waarschijnlijk nooit!

Dit bericht heeft 71 reacties.

 1. Fleur

  Ik heb zelf ook te maken gehad met een slaapverlamming. Hierbij lag ik s’ middag op be en dacht wakker te zijn. Ik lag op mijn Zij en hoorde en voelde mijn dekbed bewegen en dat er vervolgens iemand tegen me aan kwam liggen. Toen ik me om wilde draaien aangezien ik dacht dat het niets was en anders wilde liggen, lukte dit niet en raakte ik in paniek. Terwijl ik iemand nog steeds tegen me aan voelde liggen ben ik uiteindelijk gekalmeerd en verder in slaap gevallen

  1. Alex

   Hi Fleur, thanks voor het delen van je ervaring. Zal best even eng geweest zijn. Besefte je dat het niet echt was waardoor je kalmeerde?.. lijkt me niet makkelijk inslapen terwijl je nog steeds denkt dat er iemand tegen je aanligt. Daarna ook nog vaker voorgekomen?

   Gr Alex

   1. Sharon

    Hallo Alex

    Zelf heb ik het ook één keer meegemaakt, slaapverlamming. Ik was ongeveer zestien jaar en sliep zeer weinig (gemiddelde 2 tot 4 u/nacht) in die periode. Dit was uit eigen keuze.

    Ik bleef op de kamer van mijn (tweeling)zus slapen toen ik s’morgens wakker werd en haar aan de overkant van de kamer zag slapen in haar bed. Ik wilde me omdraaien, maar dit lukte niet… Ik geraakte licht in paniek en wilde m’n zus roepen. Er kwam geen klank uit. Enkel kon ik wel alles zien. Vervolgens probeerde ik “help” te roepen met volle kracht en vanaf het ogenblik dat er klank uit m’n lijf kwam, kon ik terug bewegen. Ik sprong recht, mijn zus schrok wakker en ik vertelde het gebeurde.

    Het was een vreemde, maar achteraf gezien interessante ervaring. 🙂

    Groetjes
    Sharon

   2. yvonne

    ik heb altijd last gehad van slaapverlamming ik roep om hulp er zit of ligt iemand boven mij ik gil en schop het is vreselijk maar weet er mee om te gaan de laatste tijd om te roepen rot op ga weg ik ben niet bang voor je

    1. Jd

     Mijn dochter heeft het ook ik heb het een keer meegemaakt zijn apparte wezens, het wil je vertellen dat je je angsten moet overwinnen. Het is een agon een angst eter die op je gaat zitten en zuigt de energie op van je angst.
     Als jij je angsten overwint heeft het geen grip meer op je. Kan voorkomen je eng droomt of bang bent voor het slapen dan heb je het meeste kans op dat het naar je toe komt en zon ervaring krijgt. Overwin je angst en wees bewust van wat er in je omgaat als het gebeurt ga met al je kracht je armen bewegen wees niet bang schut het van je af.
     En roep aardsengel michael aan , bv aardengel michael kom nu dat komt hij gelijk. Waarom nu spirit wereld heeft geen tijd als je vraag kom me helpen kan ook over een week zijn. Dit kan je roepen in je hoofd, gedachte horen ze ook. Zo gauw je angst overwint dan word het steeds minder en verdwijnt het.

  2. Ugo

   Heb het zelf ook meegemaakt en kan me niet voorstellen dat sommige zo een ervaringen bewust willen meemaken,het is beangstigend
   Wat de verlamming betreft en het gevoel dat er iemand in de kamer is maakt het kompleet,nu lees ik dat het een entiteit kan zijn,ben zelf niet gelovig,maar het boeit mij nu steeds meer.
   Waarschijnlijk 3 keer ervaren en telkens met een aanwezigheid in de kamer, dit was in een periode dat mijn leven d.m.v. Scheiden veel heb zitten malen en weinig slaap kon vatten.
   Nu alles weer onder controle en het geluk terug is,geen last van gehad.
   Alleen benieuwd naar wat die aanwezigheid te maken heeft.

   1. Valentino

    Als kind veel last gehad van dingen zien en voelen, nadat ik afgelopen 6 jaar altijd heb geblowd om te kunnen slapen en trauma’s te vergeten ben ik nu al 2 maanden gestopt. Na de 2e week kreeg ik heel erg last van iets wat op me af kroop vanuit een witpunt achter me netvlies wat eng en wit was en een half uur erover deed op me af te kruipen. Een gezicht in een draaikolk met handen als oren en alles misplaatst. Wanneer ik me ogen open deed trad ik uit mijn lichaam en zat ik tegen het plafond waarna een man van zeker 2 meter a 2 meter 10 in de hoek van me kamer stond en overal waar ik ging liggen gebeurde dit steeds weer. Ogen dicht het gezicht en ogen open uit me lichaam met de man die ergens op mij wachtte om naar hem toe te komen. Nu minder last van maar soms komt het nog een beetje tevoorschijn allemaal

    1. Mita

     Wow dit verhaal is heftig en vreemd

  3. Sylvie

   Heei Fleur, het lijkt erop dat er toch een geest naast je lag. Ik had het ook een keer. Toen lag er een andere kat naast me dan de poes die we hebben. Poes lag beneden namelijk.

  4. db

   Hallo Fleur,

   Erg late reactie, maar ik heb precies hetzelfde gehad. Als ik op mijn zij lag dan had ik dus inderdaad last van wat jij ook hebt. Lag ik op mijn rug dan kan ik de ‘entiteit’ zien, een zwarte schim met heldere rode ogen en ging het op mij liggen. Het gevoel alsof ik stikte was enorm. Hier had ik last van in mijn puberteit, vanwege mijn onwetendheid en schaamte hierover heeft het mij uiteindelijk zo gevormd tot wie ik ben.

 2. Jelle

  Ik zelf heb nooit een slaapverlaming mee gemaakt maar ik ben er wel enorm in gëintreseerd. ik zelf zou graag een slaapverlaming willen hebben en dan een uitreding willen mee maken maar ik ben bang dat ik ga halucineren over kwaadaardige acvtiviteiten in mijn kamer. en als dat zou gebeuren heb ik de vraag wat moet ik dan doen?

  1. ernst

   Slaapverlamming kan je opwekken. Mensen proberen geforceerd een uittreding te krijgen die namelijk ook net als lucide dromen erg mooi kunnen zijn.
   Je kan proberen om als je probeert te slapen je bewust zijn actief te laten zijn en je lichaam helemaal te ontspannen door te focussen op de kleuren die je achter je oogleden ziet

   1. Henk

    Het lijkt er op dat je slaapverlamming ook kan opwekken door heel weinig te slapen.
    Bij mij gebeurde het de nacht nadat ik een nacht maar een paar uur geslapen had en uitgeput was doordat ik me gedurende de dagen er voor me continue had ingespannen. Echter had ik niet het gevoel dat ik moe was na de nacht slecht slapen, ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft gehad.
    Echter heb ik het tot dusver maar 2x gehad, maar beide keren waren wel toen op zijn minst mijn lichaam moe was, (en niet het gevoel had moe te zijn).

    -Henk

   2. Rik

    Ik heb elke nacht Lucid dromen, ( Vaak leuke, en heel soms duivels/negatief gerelateerd) en vaker een slaapverlamming gehad, een week geleden nog, ik denk inmiddels dat het een soort van kalibratie is van het mensenlijk brein (rem slaap ) terug naar de fysieke wereld en de daarbij behorende zintuigen die aanwakkeren.
    Niks om je zorgen over te hoeven maken

  2. becky

   Zo fijn is dat niet… heb het regelmatig meegemaakt en voorheen raakte ik ervan in paniek en had het gevoel dat iemand op mn rug kroop en voelde handen in mn nek… (kan dus ook als buikslaper) Nu als ik het tegenwoordig heb, blijf ik rustig afwachten tot ik wakker word. Hallucinaties heb ik gelukkig niet meer gehad, hoe dan ook fijn is het niet zou er graag vanaf willen

 3. jari

  Zou iemand mij meer over dit onderwerp kunnen vertellen?
  Ik heb namelijk het gevoel dat ik hier vroeger regelmatig last van heb gehad…
  Zeker weten doe ik het niet, maar er zijn naar mijn idee dingen gebeurt die niet te verklaren zijn. Zo hoorde ik regelmatig stemmen terwijl ik op bed lag en heb ik vroeger regelmatig schimmen gezien (en gevoeld).

  Ik ben dus erg geïnteresseerd in dit onderwerp en hoop voor mezelf het een en ander te kunnen verklaren.

  Bij voorbaat dank,

  Jari

 4. Anoniem

  Afgelopen nacht werd ik ineens wakker om 3.50. Ik lag op mijn buik en kon mij niet bewegen alleen mijn oogleden. Ik hoorde een vrouwenstem gemeen lachen en ik hoorde ook een mannenstem. Elke keer als ik een slaapverlamming heb voel ik een aanwezigheid wat altijd negatief aanvoelt. Ik heb dit als kind al (ben nu 33 jaar) en heb hier echt een hekel aan. Het enige wat ik kan doen is wachten totdat deze beangstigende ervaring voorbij is. Ik heb tijdens mijn ervaringen (gelukkig!) nog nooit “iets” gezien. Wel het gevoel dat er iemand naast me komt liggen of dat de dekens omhoog gaan. Zelfs een keer gehad dat iets me bij de benen greep en naar beneden trok. Ik weet dat het een hallucinatie’s zijn maar op dat moment is het gewoon heel echt. Het is echt geen fijne ervaring, als ik het krijg dan denk ik bij mezelf “daar gaan we weer” en kan ik alleen maar hopen dat het snel voorbij is. Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die dit herkennen. Heb wel eens gevraagd aan vrienden, collega’s of fam of zij dit wel eens gehad hebben maar niemand die dit herkent.

  1. Anoniem

   Roep de Naam van Jezus aan en ze zullen wijken en weggaan.

   1. Maria

    Ik werft vannacht wakker omdat ik moest plassen mijn schoonmoeder ligt op sterven heb ook al
    Een paar gehad dat ze op de sterf dag van haar vader komt te overlijden maar vannacht werd ik terug in mijn matras geduwd ik
    Was niet bang en raaktevook
    Niet in paniek ik dacht alleen maar ze wilt me iets vertellen was echt heel erg vreemd

  2. Loulou

   Hoi, ik heb dus exact hetzelfd maar nu deze week al 2 keer, ik zit nu iets langer dan 3 maanden in mijn nieuwe huisje en ik word bij de mijne letterlijk door heel mn huis heen gevlogen ofzo… ik voel hem dan ook aan mijn benen zitten en later zat hij zelfs naast me in bed met nog een andere man erbij, ik kan geen verschil meer maken of dit paranormaal is of een slaapverlamming… laatst hadden ze zelfs heel mn huis verbouwd in een andere setting maar toen ik wakker werd na het slapen was er niks aan de hand… het is dood eng maar probeer mezelf heel rustig te houden en doe vaak alsof ik slaap wanneer ik “toegetakeld” word 😟

 5. Carmen

  Ik heb al heel lang last van slaapverlamming, al vanaf mijn 20e jaar. ( ben nu 45) Meestal als ik het erg druk heb gehad. Zo heb ik het een paar maanden tot een half jaar niet, zo heb ik het 3 keer per nacht. Ik merk dat ik mij er iedere keer nog tegen verzet, al besef ik dat het niet is tegen te houden en weet wat het is. Bij mij ontstaat de verlamming altijd vanuit mijn buik en gaat vervolgens gaat het het heel snel over mijn hele lijf en dan ervaar ik dat ik weer “gevangen” zit in mijn eigen lichaam. Ik ben absoluut spiritueel maar heb één keer mjizelf gezien vanaf boven. En ik ervaar tijdens de slaapverlamming dat er iemand bij mij is en daarom voel ik mij “bedreigd” en wil zo snel mogelijk “eruit”. Zolang ik gevangen zit in mijn lichaam, heb ik het gevoel enorm kwetsbaar te zijn en kan mijzelf nergens tegen verdedigen. Ook roep ik om hulp en schijn dan wel een soort geluid te maken…Met mijn man heb ik afgesproken mij aan te schudden, hierdoor ontwaak ik het snelst. Ben ik alleen, probeer ik tot 10 te tellen en dan zo hard als ik kan kracht te zetten. Dit lukt een heel enkele keer niet, dan laat ik het gaan totdat het weg is…en dat duurt dan soms voor het gevoel wel 20 minuten en wordt ik vermoeid wakker met een hogere hartslag. Na iedere verlamming is mijn hartslag wel hoger maar dat wordt snel weer “normaal”. Tevens heb ik ook als ik na de verlamming blijf liggen, een grotere kans dat het die nacht weer opnieuw gebeurd. Ik ga erna als het ware “opnieuw beginnen” met opnieuw naar bed gaan, dus wél weer opstaan en een beetje rondlopen en wat lezen en weer proberen te slapen. Dit werkt bijna altijd! Ik heb het wel aardig geaccepteerd maar schaam mij wel wat als “anderen” dan mijn echtgenoot ( bijv op vakantie met vriendin, zus, familie) het van mij moeten meemaken.

 6. anoniem

  Ook ik heb de laatste weken last van slaapverlamming. Ik ben zo enorm blij dat ik er nu een naam aan kan geven, ik heb een paar weken lang doodsangsten gevoeld. Ik was er werkelijk van overtuigd dat ik niet meer wakker zou worden. Ik voel het over het algemeen heel goed aankomen, en denk dan ‘oh, daar gaan we weer..’. Het begint bij mij met een draaierig gevoel, ik kijk altijd strak naar het plafond, maar kan niet goed beoordelen wat ik daar nu werkelijk zie. Het gevoel van een kwade kracht herken ik heel erg. Afgelopen nacht had ik hetzelfde gevoel bij het inslapen, en ben bewust gaan letten op het hele proces. Op een gegeven moment werd ik zo extreem angstig dat ik keihard wilde schreeuwen om hulp, echter lukte dit niet.. Vandaag ben ik op dit verschijnsel gaan zoeken en kom ik tot de conclusie dat dit een slaapverlamming is geweest en dat ik daar al een poosje last van blijk te hebben. Mijn hele dag heeft eigenlijk in het teken gestaan van deze belevenis, ik loop rond als een kip zonder kop en had bijna een auto-ongeluk omdat ik er totaal niet bij was met mijn hoofd vandaag.

  Ik probeer de volgende keer dat het me opnieuw overkomt wat meer controle over de situatie te krijgen omdat ik het aan de ene kant dood en dood eng vind, maar aan de andere kant ben ik ook nieuwsgierig naar wat ik misschien zelf kan besturen tijdens dit proces.. Ik ben bang dat het uiteindelijk weer een paniekaanval gaat worden, maar dat zullen we zien..

  Nu ik dit aan het typen ben, speelt het hele verhaal zich weer af in mijn hoofd en komt ook de herinnering van een harde ruis in mijn oren naar boven.. Een tijdsframe vind ik moeilijk om te plaatsen, voor mijn gevoel duurt het allemaal heel lang, maar het zou goed kunnen dat het een kwestie van seconden is. Ik weet nog dat ik vannacht met mijn armen boven mijn hoofd, op mijn rug in slaap ben gevallen. Toen ik tijdens de verlamming mijn hoofd probeerde op te tillen werd ik, zoals vaak wordt vermeld, teruggedrukt in bed.

  Tot zover mijn ervaring, ik ben benieuwd naar het verloop…

  1. Anoniem

   Ik herkend dat harde ruisen in de oren. Ik heb het 3 maal gehad en het startte telkens met dit geluid. Alsof ik heel dicht bij een opstijgend motorvoertuig sta. Of binnen een andere dimensie wordt gedrukt ofzo…Dan is er de aanwezigheid van iemand in de kamer en dan is het gevoel dat iemand op mij komt zitten en de lakens zo strak aantrekt dat ik niet meer dan bewegen of ademen. De eerste 2 keer was ik in paniek, de derde keer heb ik het kunnen sturen. Ik werd bewust rustig en zei tegen mezelf en die aanwezigheid dat ik niet bang was. Ik wachtte rustig en kon terug ademen. Die aanwezigheid verhuisde toen naar de hoek van de kamer, in de vorm van een zwarte schim. Ik wilde toen eens experimenteren of ik terug kon gaan naar de situatie ervoor en dat lukte..dus het valt wel te sturen.

 7. steenhouwer stefan

  heb paar keer gehad, en weet dat bij meeste gevallen algemeen iets te maken heeft met energie zuigers geesten, heb deze paar keer meegemaakt, ben totaal niet bang integendeel uit ervaring met andere wezens de greys the manthis, en mensen uit een hoger dimensie geen enkel was negatief integendeel, maar bij deze verlamming ben ik bij volle bewustzijn wanneer deze entiteiten je blokkeren en kan me iedre keer los maken van hun, ik heb gezecht dat ze ermee moeten ophouden en dit was gemeent. ajaja mensen toch, met alle begrip algemeen de bevoling weet nul koma nul wat de werkelijk realiteit is van de werklijkheid, ik ga hier niet alles gaan uitleggen want ben paar dagen bezig daarom ga ik hier wat info neerschrijven voor wie interesse heeft, want is zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer belangerijk dat we u eens dit grondig gaan beginnen begrijpen, don’t trust the mainsteam science people. dus hier wat persoolijke ervarigen buiten de paar slaapverlamingen die ik heb gehad maar moet wel bij zeggen zover ik weet toen ik jong was heb ik deze niet ervarigen, ben nu 37 en is zeer resent gebeurd. dus oke ik heb ervaringen met e.t’s en interdimensionale wezens, lichaamuitredingen waar ik zowel in men kamer zweefde juist onder het plafond of door het raam ging de raam was wel gesloten, en ook geestelijk in de ruimte, remote viewing – meer uitleg hierover vind je op youtube bv ingo swann ect, vooral ook in ‘dromen’ soms vliegen zweven objecten optillen energie manipuleren zeer hoge sprongen maken ect ect, lucide dromen weten dat je ‘droomd’ eigenlijk zou ik het zo kunnen stellen, voor mij dromen betekend onwetendheid zoals alice in wonderland en velen verkeren og in deze staat van gewaarzijn. oke dus hier zijn video’s waar je naartoe kan op youtube – jordan maxwell, david icke, rauni kilde, thrive, steven greer, bob dean, before disclosure, fastwalkers, alex collier, bob dean, project camelot, chemtrails, haarp, abductions by the grey’s, the manthis, near death exp, memory of water, david willock, illuminatie, gmo, ect ect. kijk, bij ervarigen bij slaapverlamming mensen panikeren uit onwetendheid das alles en begrijp dat zeer goed, niet dat ik alles weet verre van, maar 1 tip kan ik meegeven ken uzelve, u zal wel uitindelijk weten wat ik daarmee bedoel. ik kan zeggen bij 1 van men ervarigen, lag op men buik en werd plots wakker voelde dat twee handen op men rug ter hoogt van men solar chakra bezig wes aan het ‘masseren’ het voelde eerder dat ze energie aftapte, ik voelde nog een derde hand aan men onder oksel aan men borst de kant van men hart allemaal zeer zachtaardig, maar de energie was zo sterk dat de stroom uitviel, dan erna ik ging uit me lichaam via men kruin charka in een flits was ik elders aan het zweven net boven een gras veld ik voelde me verlost van de beperkingen en voelde vredig, ik zag daar iemand zitten op een bankje en door gedachte kracht kon ik me ernaar toe bewegen, op het moment toen deze persoon me zag ik terug gig in een flits naar men lichaam, ik merkte dat deze wezens nog bezig waren was zeer benieuwd wie deze waren ik wou kijken achterom maar het duwde me terug het wou niet gezien worden zoveel was duidelijk achter een paar sec verdwenen ze, ik stapte onmidelijk uit bed ondertussen was de stroom weer aan, ik voelde een par kilo’s afgevallen verlies van vocht en ja indedaad mensen hebben ook deze ervaring bij ontvoeringen door diverse wezens, dus ik keek rond en zag dat men digitale klok niets was veranderd, bij wijze van spreken er zou niets gebeurd geweest zijn, nu als de stroom uitvalt en weer aan gaat je klok moet pinken juist, wel bij deze was niet het geval, ik weet dat deze hoog intelligenties ruimte en tijd kunnen manipuleren. nu bij een ander evaring ik lag op men rug slape met men ventilator aan maar wel stil niet heen en weer draaiend ik kan daar niet tegen, plots hoor ik een stem zeggen kom voor ons leven en hoorde een enorme klap op de knop van men ventilator deed men ogen open en zag dat men ventilator heen en weer draaide, ik zei onmiddelijk ik zal nooit op jullie voorstel ingaan omdat ik dit verkeerd aanvoelde, you can not buy me or my talents. pffffffffffffff ik kan zo door blijven vertellen wat ik allemaal heb ervaren, mensen toch ik kan u zeggen niet met geloof maar met wetenheid, als we de ware essentie van ten eerste van onszelf kennen en dat van de werklijkheid onze algemeen realiteit zoals we die kennen stort ineen alice in wonderland is waking up. dus bij deze zullen we algemeen deze verklarngen kunnen begrijpen. dus ik raad ten zeerste aan onder jullie die nog niet op de hoogte zijn om de opgegeven info dee videos eens ernstig te bekijken, de algemene media is van geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen flaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauw benul op de hoogte deze zijn nog in dromenland dankzij de manipulatie van hogerop. dus wees op de hoogte, je kan ook terecht op website, niburu, 9fornews, want to know. ik dank u voor uw attentie.

 8. Thieu

  zou iemand mij hier alsjeblieft meer informatie over willen geven?
  Ik ben nu 16 en heb hier al bijna Elke nacht last van al zo lang als ik me kan herinneren. Ik ben er al mee naar de huisarts gegaan maar die zei dat het niets was dus ik heb mijzelf altijd voor gek verklaard, maar echt nu net hoor ik dat dit wel degelijk iets is.
  Ik hou me sowieso veel bezig met entiteiten en het paranormale, dus alsjeblieft zou iemand mij kunnen helpen?

 9. Karima

  Hallo,

  Ben van islamitische afkomst en hoop dat jullie geen vooroordelen zullen hebben bij het lezen van dit bericht. Maar dit is heel erg bekend in de islam.
  Wat wij dan doen is Koran lezen op water en het dan opdrinken. Volgens mij werkt het ook met bijbelverzen (oude testament) maar dat weet ik niet zeker.

  Je bent dan gedurende de nacht beschermd en zult daar dan geen last van hebben. Ik heb het hier vooral over de mensen die het vaker hebben. Gevoel van aanwezigheid, of slaapverlamming. Ook kinderen die vaak gillend wakker worden in de nacht en niet meer herinneren wat ze gedroomd hebben.

  Het is geen hallucinatie, het is echt. Maar goed, de meesten zullen me vast voor gek verklaren 🙂

  Groetjes.

  1. Sarah

   Ik heb dat ook wel eens gehad dat ik droom en en een hele enge droom heb over allerei geesten en duifels dan denk ik dat ik wakker word maar dan ben ik nog steeds in mijn droom ik roep mijn moeder maar het lukte niet en het kwam steeds dichter bij het kwaliteit. Uit de kast een geest en een kwaadaardige demon en bn zelf islamitische en ik schrik zoo vaak wakker en begin te huilen als een baby Hoe kan ik dit nou doorstaan maar ik ben er inmiddels al aan gewend en het komt nu niet zoo vaak voor 3 keer perceel ofzo maar vroeger echt 7 keer Perweek
   Dat waren echt de engste jaren in mijn leven en nu nog steeds en ik denk zelf ook dat ik paranormale ben ik zie echt elke avond een schemerig beeld naast me kast of een windvlaag langs me oor

 10. Sarah

  En ik durf dit niet aan mijn moeder te vertellen

 11. erik

  Heb hier zelf ook regelmatig last van al van jongs af aan en ben nu 30. Vaak begint het met of dat mijn deken van mij af word getrokken. Heb soms bloeduitstorting onder mijn nagels als ik de volgende dag wakker word of dat iemand of iets onder mijn bed mijn matras oplift waardoor ik uit mijn bed rol of dat ik uit mijn lichaam treedt. Soms zie ik dan als ik mijn ogen open doe een persoon/schaduw of licht wezen voor mijn bed of naast mijn bed staan of zwevend boven mijn bed. Soms dat er iemand Door de gang loopt en zie de schaduw onder de deur heen een weer bewegen. (Ijsberen). Maar ook soms een soort van portaal ofzo. Heb eigenlijk nooit het lef gehad om daarin te gaan omdat ik niet weet wat het is. Ikzelf ben niet gelovig en ben ook niet spiritueel maar toch overkomt mij dit ook. Gelukkig ben ik niet de enige die hier last van heeft. Gr

 12. Maartje

  Ik heb het 1x ervaren, maar vond het zo eng. Was een aantal jaar geleden in het huis waar ik met mijn ex woonde. Toen overigens nog mijn man. Ik lag alleen in bed en werd ook wakker omdat ik iets aan mijn dekens voelde trekken. Ik hoorde iemand naast me in bed ademhalen. Ik wist dat het niet mijn man was want ik hoorde hem in de woonkamer tv kijken. Het voelde als een negatieve aanwezigheid. Ik wilde mijn hoofd omdraaien in de richting van het geluid. Lukte niet. Mijn hele lijf kon ik niet bewegen. Toen zag ik een zwarte schaduw boven me zweven. Ik probeerde om hulp te roepen. Kwam alleen maar een piep geluid uit mijn keel. Uiteindelijk lukte het me te roepen en kon ik uit bed komen.
  Of je erin gelooft of niet, mijn dochter heeft jarenlang niet in haar eigen kamer durven slapen en ik voelde me ook altijd bekeken in dat huis. Later vertelde iemand dat er een aanwezigheid van een oude man in dat huis aanwezig is. Is later door een tweede overigens bevestigd.
  Ik weet dat ik wakker was en ik kan me niet voorstellen dat ik droomde. In details kan ik me alles nog herinneren.
  Maar wie weet. Ben in elk geval blij dat het me daarna npoit meer is overkomen

 13. N

  Hoii, sinds een paar dagen heb ik dit ook, gelukkig (nog) niet met demonen en andere enge verschijnselen. Bij mij gebeurt het als ik in de ochtend wakker wordt, dan kan ik mijn lichaam helemaal niet. Bewegen voor een tijdje, het is best eng.. Vooral de 1e keer… Ik ontwaak mezelf meestal door te gaan proberen te praten… Ondanks dat het wel een beetje griezelig is, vind ik het best interessant en fascinerend, en k vraag me eigenlijk Af of het wel echt hallucinatie is of misschien toch wel echt?

 14. Anita

  Hoi, na vannacht wil ik dit even kwijt. Ik heb een verschrikkelijke ervaring achter de rug en ben er de hele dag nog ondersteboven van.

  Mijn thuissituatie: Ik woon momenteel met twee huisgenoten, een vriendin en een mannelijke huisgenoot. Die mannelijke huisgenoot en ik liggen elkaar niet zo goed.

  Nu mijn verhaal: Ik heb het idee dat ik al eens eerder een slaapverlamming gehad heb dus vandaar dat ik hier al wel wat over wist. Maar vannacht was anders. Ik lag rond 12 uur in mijn bed nog een beetje door facebook heen te scrollen. (mijn vriendin/huisgenoot sliep die nacht bij mij.) Ik legde mijn telefoon op een gegeven moment weg en probeerde te gaan slapen, ben normaliter geen moeilijke slaper. Ik lag op mijn buik met mijn handen naast mijn hoofd en voelde mezelf een beetje wegdommelen. Mijn mannelijke huisgenoot moet door mijn kamer heen als hij naar bed wil, ik dacht dit dus ook te horen. Er kwam ‘iemand’ mijn kamer in en kwam te hoogte van mijn heup aan de rand van mijn bed zitten, ik voelde ‘de persoon’ over mij heen hangen en mijn zijn hoofd op mijn hoofd en zijn armen over mijn handen. Ik schrok en dacht eerst dat dit mijn huisgenoot was (die achteraf niet thuis bleek te zijn, wat ook een rare situatie had geweest als hij dit wel was). Ik was/ben ervan overtuigd dat dit een groot mannelijk iemand was, een kwaadaardig iemand. Ik kon mij niet bewegen, raakte in paniek. Ik denk na zo’n 4/5 minuten kon ik weer langzaam aan bewegen en normaal ademen. Probeerde mijn zinnen op wat anders te zetten maar dit lukte niet, ‘die kwaadaardige aanwezigheid’ was er nog steeds. Had het idee dat diegene naast mijn bed zat en naar mij zat te kijken maar ik kon die kant maar niet opkijken. Iedere keer als ik in slaap wilde vallen, in welke houding dan ook hoorde ik een nare ruis in mijn oren en kwamen er allemaal rare gevoelens en beelden voorbij. Na dit een paar keer gehad te hebben ben ik een beetje tegen mijn vriendin/huisgenoot gaan liggen, ik viel weer met de ruis in mijn oren een beetje weg. Ik had de hele tijd al het idee dat deze persoon in mij wilde vandaar dat ik mezelf ergens ook tegen probeerde te houden van het in slaap vallen. Ik denk dat dit een hallucinatie was maar het maakte mij erna alleen maar angstiger. Ik mijn belevenis ging de kwaadaardige persoon in mijn huisgenoot, vervolgens ging mijn huisgenoot stijf recht op in bed zitten en begon zij heel hard en eng te lachen (zo’n lach wat je in horrorfilms hoort). Ik verlamde weer en kon niks doen, alleen bang worden. Ik kreeg mijn gevoel weer een beetje terug, en begon tegen haar te praten. Heb het verhaal volgens mij heel vaag aan haar verteld. Kreeg alleen een slaperige ‘ja’ van haar. Aangezien ik vannacht zo’n heftige ervaring had ben ik eigenlijk bang voor vanavond, ben normaal helemaal geen bang persoon. Iemand met dezelfde ervaring of iets??

  Let me know!

 15. Marinus

  Hallo.

  Ik heb al vanaf mijn 29ste last van slaapverlamming.
  Ik heb het zeker twee keer per week met lange tijden ertussen waar ik het elke nacht heb.
  Vier jaar terug ben ik vijf dagen opgenomen geweest in een slaap kliniek in Zwolle ik was zeer interessant om te onderzoeken omdat ik een zeer ernstige vorm van slaapverlamming heb.

  Ik ziet veel voel veel en ruik veel.
  ik heb me wel eens mee later slepen en ik kwam terrecht waar een grote zwarte massa op mij stond te wachten.
  het was heel eng en heb er toen alles aan gedaan om wakker te worden.

  ik heb overleden geliefden bij me gehad die met me wilde praten.
  sinds een paar maand heb ik er bijna elke nacht weer last van.
  door de jaren heen weet ik wanneer het komt en heb mezelf aan kunnen leren om zo snel mogelijk te gaan bewegen of mezelf dwingen om wakker te worden.

  Ik kan dan niet meer gaan slapen als ik weer terug ga slapen dan zit ik heel snel weer in.
  Meestal ga ik rond half zes weer slapen omdat ik weet dat ik daarna meestal geen last meer heb.

  Bij mij begint het altijd tussen twee en half drie in de nacht er komt een soort druk in mijn oren en dan weet ik nu moet ik wakker worden.
  Ik heb het erg gehad toen ik in de stress zat en de afgelopen paar maand komt het omdat mijn vriendin euthanasie heeft gedaan.

  Nu hoop ik toch wel dat ze naast mijn bed komt zitten en met me gaat praten maar over het algemeen wil en probeer ik zo snel mogelijk wakker te worden

 16. Yassine

  Hallo mensen,

  Ik ben half Marokkaans maar ben niet gelovig of iets. Ik ben zelf altijd erg nuchter geweest. Ik heb zelf nooit echt geloofd in het paranormale. Maar ik begin nu toch te twijfelen.
  Ik heb vannacht mijn eerste slaapverlamming gehad. Ik lag op mijn rechter zij naar de muur van mijn kamer toe. Ik was wakker en wilde mij omdraaien. Dit lukte mij niet ik kon alleen mijn ogen bewegen. Ineens voelde en zag ik iets voor mijn gezicht komen, een soort zwarte schim ik kon er een gezicht inzien. Hij begon vol te lachen en te schreeuwen in mij gezicht. ik wilde schreeuwen en hulp roepen maar er kwam geen geluid uit mijn mond. Toch schreeuwde ik in mijn hoofd. dit leek de demon achtige gedaante te weten en begon nog harder te lachen en te schreeuwen. Uit het niets was hij verdwenen en ik begon uit te treden. ik zweefde naar mijn broertjes kamer die ik op zijn bed zag zitten. Hij lachte naar mij en zei iets seksistisch, waarop ik antwoorden jij bent younes niet(naam van mijn broertje. Vervolgens lachte hij en veranderde in een zwarte gedaante. die zei hier gaan we weer. ineens zat ik weer in mijn lichaam die ik nog steeds niet kon bewegen en hij begon weer te schreeuwen. Ik was minder bang en begon terug te schreeuwen in mijn hoofd, want er kwam geen geluid uit me mond. Vervolgens verdween hij weer. Ik begon weer uit te treden en zweefde naar de woonkamer. Daar stond mijn moeder, die zich omdraaide waarna ze gelijk veranderde in een zwarte vrouw. Die zei nog een keer dan waarop ik akkoord ging. Ik wist niks anders ik dacht op een gegeven moment dat ik niet meer wakker zou worden. ik zat weer in mij lichaam en de zwarte gedaante lag weer voor me gezicht. ik was nu niet meer bang en hij verdween en ik kon me bewegen en het voelde alsof ik half wakker schoot terwijl ik wakker was.

  Ik denk nu serieus dat ik iets heb meegemaakt. ik ben volgens mij gereisd naar een andere dimensie met andere entiteiten. Ik heb hier geen worden voor. Het klinkt heel ongeloofwaardig maar ik was bij bewust zijn de hele tijd. en kon mij dingen herinneren van spullen die er later ook nog stonden toen ik “wakker”werd.

  Wat voor mij bewijs is, dat dit meer dan een hallucinatie of droom was. dat ik echt heb uitgetreden. in een soort astrale vage wereld die op mij huis leek.
  Ook herinner ik mij nauwelijks iets als ik gedroomd heb, maar nu weet ik alles tot op de detail nog.

  Zijn er mensen met een soort gelijk verhaal ik ben hier erg benieuwd naar. Ik heb informatie opgezocht en waarschijnlijk heeft dit met heksen en demonen te maken. Ik kan het zelf nog nauwelijks geloven. Maar dit kan niet zo maar allemaal even op een hallucinatie worden gegooid. Ik ben benieuwd of dit mij nog keer overkomt.

  PS let aub niet op de spelfouten.

  1. Bjorn

   Wat een bizar verhaal! Ik krijg er helemaal rillingen van! Heb je nog wel eens iets zoals dit meegemaakt?

 17. Anoniem

  Heb afgelopen nacht meegemaakt en ga er maar vanuit dat het slaapverlamming is. Heb dit in het verleden ook al eens meegemaakt maar afgelopen nacht was wel heel bizar en heb het uiteindelijk ook maar aan m’n man verteld. Ik lig te slapen van af 21:30 en schrik wakker om 03:30 ongeveer. Word wakker van het gesnurk van mn man (niet de eerste keer). Weer vloekend naar benden om maar een plasje te doen en een glaasje water te gaan drinken in de hoop weer de slaap te herpakken, denk nog bij mn eigen heb nog 2 uur om te slapen. (mijn man merkt dit op). Naar mijn mening ben ik dus wakker en omdat mijn man nogal kan snurken lig ik natuurlijk met oordopjes in bed en hoor ineens voetstappen naderen en stoppen ineens vlak naast me. Dan voel ik ineens een hand op mijn rechter borst en een lichte druk en heel zachtjes iets op mijn buik. Niet dat ik niet kan adem halen of zo maar voor mij wel duidelijk dat iemand mij aanraakt vanaf de rechter kant terwijl mijn man links van me ligt en wel eens waar met zijn rug naar me toe. Ik zweer er gewoon bij dat ik op dat moment gewoon wakker was en probeerde nog neutraal te denken door te zeggen tegen mezelf, haal adem en roep dan om hulp. Dat ging gewoon niet en er kwam geen geluid uit mn keel. Ik liet het maar begaan en heeft naar mijn mening 30 a 40 sec geduurd en toen kon ik me ineens weer bewegen en heb me op m’n zij gedraaid naar mijn man toe en heb hem stevig vast gepakt. Ik had veel angst en wist niet wat me gebeurd was en wilde als het ware veiligheid zoeken bij een slapende snurkende man. Het voelde echt dat een vreemde mij aan raakte en die voetstappen kan ik zo nadoen, echt bizar. Nu lees ik dit verhaal en sommige dingen kloppen maar verstikkings-gevoel had ik niet, meer een gevoel dat iemand mij de hand van Jomanda gaf (ff stom gezegd) een hand op je schouder geeft, niks drukkend, was meer verademend maar eng. Maar wel het gevoel dat ik in paniek was omdat iemand mij aanraakte aan een kant waar mijn man op dat moment niet was.
  Kon pas weer na een tijdje weer mezelf bewegen en kon weer wat zeggen maar daar had ik op dat moment niet meer de neiging voor. Het was voorbij en dacht alleen nog maar ik lig naast mijn man en hopelijk ben ik nu weer veilig.
  Nu kunnen je hersenen rare dingen doen met je.
  Weet nu even niet meer wat wel en niet kan geloven, waar en niet waar is!!!!!!!??????????

 18. Angie

  Bizzar..heb het ook meerdere keren mee gemaakt en het voelt echt als een negatieve duistere kracht en zo echt. Voor mijn gevoel leek het wel of het soort kwade demonen waren uit een lagere demensie. De keren dat het me overkwam waren ook periodes van angst en stres waar door ik ze misschien aan trok. IK kan me niet goed voorstellen dat dit ook gebeurd als ik me goed voel
  Hoop maar dat het gewoon hersenspinsels zijn

 19. Danny

  Haai ik heb er helaas ook wel eens last van soms 2x in de nacht gelukkig maar 3a5 seconden maar automatisch verzet ik me er heel erg tegen wat best wel frustrerend is kom er vandaag achter dat meer mensen er last van hebben. Moet zeggen dat scheelt wel ?

 20. ikram

  Ik ben moslima en wij geloven in jins ze zijn geschapen door god voor de mens en zijn veel talrijker dan de mens. Lees de koran daar staat alles in hoe je jezelf tegen hun kan beschermen want het enige waar ze niet tegen kunnen is het woord vn god. Spreek zelf ook uit ervaring.

 21. Imane

  Hoi, ikram daar heb je helemaal gelijk in. Ik had ook zo een ervaringen en vertelde het aan een vriendin die moslima is. Zij zei me dat ik elke nacht voor het slapen gaan deze vers uit de Koran moest lezen of beluisteren genaamd ayat al kursi. De ervaringen verminderde elke keer en nu krijg ik het niet meer. Dit is de vers: ‘Allahoe laa ilaha illa hoewa l-hayyoe l-qayyoemoe laa ta’goedhoehoe sinatoe wa laa nawmoel lahoe maa fie s-samaawaati wa maa fie l-ardi man dha alladhie yashfa3oe 3indahoe illa bi-idhnihi ya3lamoe maa bayna aydiehim wa maa galfahoem wa laa yuh’ietoena bishay-im min 3ilmihi illa bimaa shaa’ wa si3a koersiyyoehoe s-samaawaati wa l-arda wa laa yaoedoehoe hifdhoehoemaa wa hoewa l-3aliyyoe l-3adheem.’ Het lijkt veel maar ik leerde het al snel van buiten.

 22. Ricardo

  Hallo mede slaapverlammings mensen ik ben 27 jaar en ik moet zeggen dat ik er niet veel last van heb ik heb het wel maar dan 1 a2 keer per jaar en als ik ze dan heb zijn het hele slechte en realistische halucinaties die ik krijg met het wakker worden gisteren had ik het gevoel dat ik goed wakker werd maar dat was niet ik had me ogen open en probeerde iets te zeggen het was meer binnemonds mm mm en hoorde kinderen op me slaapkamer stemmen rond mijn bed van jonge kinderen en voelde ook een kind boven mijn hoofd met mijn haren spelen zonder dat ik kan bewegen en zo erg zelfs dat ik de vingers gewoon voel op me hoofdhuid en af en toe een lange dunne vinger met nagel lijk te zien die boven op me hoofd bezig is ze zeggen dan ook hele duidelijke dingen vind het wel altijd moeilijk om dan rustig te blijven . Ook wel eens gehad dat ik het gevoel heb dat ik naar beneden val en dat voelt echt

 23. ikram

  Hey Ricardo,dat zijn jinns een andere creatie vn god dat naar benede valle komt heel vaak voor allemaal het werk vn jinns lees de koran daar zul je alle uitleg vinden om jezelf te beschermen. En indd imane ayat al kursy het beste wat je kan reciteren tegen jinns

 24. Stephan

  ik ben toen ik 2 jaar was in slaapverlamming wakker geworden en er stond toen een spirit/geest in me deur opening en ben daar naartoe gelopen en heb er een stap in gedaan en voelde die entiteit in me gaan tegelijk ging slaapverlamming uit schrok me een hoedje rende naar me moeder en ging bij haar ligge slapen. sindsdien is dat lichaam waar ik ben ingaan staan me gezichtsveld oogruis in kleuren en zie ik aura’s..

 25. Shiren

  Hoi allemaal
  Ik zelf heb het bijna elke nacht en zeker 1 a 2 x per avond
  Heel soms heb ik ook dagen dat ik het niet heb.
  Maar eerst raakte ik altijd in paniek maar nu laat ik het gewoon en blijf ook rustig. Ik heb dan dat ik me vriend zien liggen en probeer te roepen maar hij hoort me niet. Kan alleen met me ogen heen en weer. Afentoe heb ik een zwart iemand bij me dan zie ik diegene staan en wil me verstikken. Laatst had ik een soort heks doorzichtig rood en wou mij pakken. Die dingen zie ik allemaal. Ik geloof echt dat er iets paranormaals is. Waarom als het hallucinaties zijn waarom dan niet ook leuke dingen. Het is beangstigend als je zo denkt maar weet dat er niks gebeurd.

 26. Debby

  Ik weet niet wat ik lees allemaal….Jaren geleden had ik er ook met regelmaat last van, ik kon me toen ook herinneren dat ik als heel jong meisje ook een ervaring had dat moet mijn eerste zijn geweest. Heb altijd gedacht dat het iets paranormaals was, de aanwezigheid van “iets” in de kamer angstaanjagend was het, het niet kunnen bewegen het uit willen schreeuwen om hulp maar niet kunnen,de angst…
  Alsof mijn lichaam door een kwade geest werd bezeten dat gevoel had ik.Heb toen hulp gezocht bij iemand weet niet meer wat hij nou precies deed, iig iets spiritueels ik dacht baat het niet schaadt het niet hij vertelde me dat de “geesten” mij uitlachten en dat er niets aan de hand was nu pas begrijp ik het…Het is dus een soort aandoening en het heeft een naam! Dat had ik toen moeten weten…
  Hij heeft toen een soort handoplegging gedaan om blokkades op te heffen en toen hij over mijn hoofd ging leek het net alsof hij er iets uittrok en echt waar, ik heb er daarna nooit meer last van gehad,hoop het ook nooit meer te krijgen want dit gun ik niemand!

 27. Roos

  Hallo allemaal! Ook ik heb vaak last gehad (en nog steeds) van het fenomeen slaapverlamming. Heel vervelend want daarna lig ik vaak ruim een uur wakker. Het begon. Ongeveer een jaar geleden. Ik werd zoals hierboven al genoemd wakker en kon me niet bewegen, ik kon zelfs niet eens mijn mond open krijgen. De laatste tijd is het heftiger geworden, zo ben ik na wat informatie opzoeken over het verschijnsel ook hier terecht gekomen. Gister bijvoorbeeld had ik er weer last van. Ik werd wakker, kon mij niet bewegen en voelde iets op mijn vinger bijten, dit was natuurlijk niet zo maar zo voelde het wel, heel beangstigend! Ook heb ik inderdaad vaak het gevoel dat er iets aanwezig is, dan probeer ik met alle macht om bijvoorbeeld m’n arm op te tillen om de verlamming te doorbreken maar vaak lukt dit pas na ruim een minuut. Klinkt heel kort maar het is echt vreselijk en ik ben hierdoor overdag vaak erg moe. Ik ben nu 19 dus ik hoop dat het afneemt naarmate je ouder wordt, dit hoop ik ook voor de rest hier! Groetjes Roos

  1. Anoniem

   ben blij dag dat ik gek was ha ha

 28. Lisa

  Als ik dit zo lees ben ik er nog “genadig” vanaf gekomen.
  Ik werd in de nacht wakker en ik kon me niet bewegen. Dat vond ik heel eng. Mijn ogen kon ik wel bewegen en toen ik naar rechts keek zag ik een klein persoon staan. Was gehuld in een lange mantel met een kap over het hoofd zodat ik het gezicht niet kon zien. Deed niets en maakte ook geen geluid, keek alleen maar naar mij. Ik raakte in paniek en toen kon ik ineens weer bewegen.
  Het gekke is dat ik na een paar minuten ook weer in slaap viel. ‘ s morgens vroeg ik me af hoe ik in hemelsnaam weer gewoon in slaap ben gevallen want ik heb daarna een paar nachten niet echt goed geslapen.
  Het is gek dat zoveel mensen bij een slaapverlamming bijna hetzelfde ervaren?

 29. Cami

  Ik kan goed begrijpen dat dit snel als een paranormale ervaring word gezien. Echter moet je blijven realiseren dat de menselijke psyche verder rijkt dan wij beseffen. Wij kunnen dingen intens beleven die in realiteit helemaal niet gebeuren. Slaapverlamming en verhalen over beangstigende, kwaadaardige entiteiten zijn vaak naar voren gekomen. Het beste is om er vanuit te gaan dat je geest een truc met je uithaalt, en vervolgens goed voor jezelf te zorgen.(Slaap en eetritme, stressfactoren etc.) Meestal ga je juist ervaren waar je voor vreest; dingen die je geest vorm geeft uit elementen waar je bijvoorbeeld eerder over hebt nagedacht of hebt gezien (Horrorfilms) en andere ervaringen met enige impact. In principe zul je vaak met je grootste angsten in contact staan. Ik ga er niet van uit dat het paranormale in dit onderwerp een complete fabel is, ik heb geen bewijs. ik raad aan om er niet obsessief mee bezig te zijn en intens voor te vrezen. Dit zou juist het risico op herhalingen kunnen vergroten. Hou evt. contact met een specialist!!

 30. Christiaan

  Hallo ik heb vannacht weer na een lange tijd een slaapverlamming meegemaakt kon me niet bewegen me handen werden om borst gedrukt en ik kon niks zeggen en voelde een groote druk op m’n hoofd alsof het werdt in gedrukt of dat m’n hele schedel veranderde heel apart ik weet het wat ik ook merkte was dat me keel dicht werdt geknepen. Maar ik zag voor mijn gevoel 2 schimmen alsof de ene me anviel en de ander me verdedigde zodra ik weer kon bewegen had ik het gelijk opgezocht wat het kon zijn en kwam hier terecht. Zelf geloof ik zwaar in paranormale activiteiten. Ik zie dan soms zelf ook een dier een groote wolf alsof die mij beschermt midden in de nacht als ik over straat loop maar ik zie ook mensen die er niet zijn of heb snel het gevoel als ik bekeken wordt. Ik wordt niet zo zeer snel bang maar deze aanval was erg heftig en ik ben zelf nog maar 19 jaar oud.

 31. Anoniem

  hoi allemaal 12 jaar nog paar maanden geleden had ik ook met dingen te maken. ik had de laatste dagen steeds grijze dingen zien bewegen en vooral ´s avonds steeds rondom mij en begon steeds erger te worden. ik slaap in een grooote zolder en slaap in het midden van mijn kamer. toen het moment toen ik ging slapen begon ik een gevoel te krijgen dat iets naar mij keek in een donkere hoek ik kon in mijn hoofd zijn ogen zien het keek razend naar mij en begon steeds dichterbij te komen ik zat te trillen van angst en…. mijn lichaam is verlamt mijn ouders zaten beneden maar ik kon niks zeggen ik kon alleen mijn vriend te bellen dus twee uur later viel ik met moeite in slaap maar toen weer ´s avonds zag ik weer iets zweven toen begon ik het tegen mn moeder te vertellen maar geloofde het niet dus stond ik er alleen voor en voelde me alsof ik in de nesten zat en toen ik op mn bed lag weer was het nog bozer ik had nog nooit zo erg getrild en voelde alsof ik ging flauw vallen maar toen begon ik tranen te krijgen en fluisterde hij tegen me en zei: doe geen gekke dingen of ik zal mn woede niet meer inhouden en zal zo doorgaan tot je alleen bent maar ik had alles tegen mijn ouders gezegd maar ik stond krachtig voor dus uiteindelijk begon ik me weer veilig te voelen alsof hij weg was maar ik ben nu weer bang en hoor weer dingen alsof het steeds rond en rond mij kamer sluipt en dingen laat vallen mijn vriend hoorde het ook.

 32. Anoniem

  alsjeblieft iemand zeg iets

  1. Sezer Demir

   Ik vind het echt heftig wat je hebt meegemaakt maatje hopelijk zal zoiets niet meer gebeuren

 33. Sezer Demir

  Hee mensen mijn naam is sezer en heb wat heeel raars meegemaakt ik sliep rond 12 uur en werd om 6 uur wakker in de ochten moest even naar de wc en wat water gedronken en wou verder slapen normaal slaap ik nooit recht maar dit keer heb ik gewoon rechts geslapen nou wat ik daarna mee maakte is dat als ik mijn ogen dicht deed meteen in slaap viel het was zo raar ik wil dan effe 15 min in slaap wat ik dan merkte is dat ik me niet kon bewegen ik hoorde allemaal vreemde geluiden om mij heen ik hoorde dat de deur open ging en hoorde mijn moeder dus ik deed mijn ogen met moeite open maar zag dat de deur dicht was drna deed ik mijn ogen weer dicht en viel meteen weer in slaap opeens merkte ik dat die geluiden meteen kwamen en die stemmen kwamen steeds dichter bij mij en ik zij in mezelf kom dan wie ben je en uiteindelijk kreeg ik een tril in me lichaam piep in me horen ik kreeg meteen paniek en zweer het ik kreeg mijn ogen niet open ik kon mijn lichaam niet bewegen het wat echt eng het leek wel alsof een geest in mijn lichaam wou maar ik liet dat niet toe ! Ik was gewoon met mijn zelf aan het vechten uiteindelijk met alle moeite en kracht van me lichaam probeerde ik mijn ogen toch open te doen het het lukte maar terwijl ik mijn ogen open deed hoorde ik die geluiden nog steeds kon moeilijk mijn lichaam bewegen maar het wat zo moeilijk mijn ogen vielen vanzelf weer dicht maar wou mijn ogen niet dicht hebben ik wou schreeuwen maar dat lukte me niet dus ik deed een gebed (dua) omdat ik geloof in Allah ! Werkte en toen wel ik denk dat ik door dat gebed het geest weg heb gejaagd en kreeg met moeite eerst weer mijn ogen open en kom daarna mijn lichaam weer bewegen ik heb dit nog nooit meegemaakt en dit was effe wat ik kwijt wou hopelijk weten jullie het mischien wat ik precies had meegemaakt maar ik zweer het mensen wat ik kan zeggen is dat dit nog nooit eerder was gebeurd en ik was ook echt bang en bang zijn word ik ook nooit

 34. Andrea

  Hallo, ik herken heel veel in jullie verhalen alleen heb ik niet dat ik niet kan bewegen. Ik word wakker zie meestal een schim of schimmen die om mij heen zijn en er is er altijd een die aanvalt. Op zo’n moment spring ik op mijn partner of schreeuw hem wakker en gaat mijn hart enorm tekeer. Alsof ik in een keer weer kan ademhalen. Laatst sprong ik uit bed nadat ik mijn partner had wakker gemaakt omdat ik het bleef zien en deed het licht aan.
  Zo eng om mee te maken.

 35. Anoniem

  Er is een geestelijke wereld, die is onzichtbaar en soms kunnen we daar wel dingen van ervaren, jyist in de nacht. Zelf heb ik ook van alles ervaren qua entiteiten, gedaantes etc. Toen ik een paar jaar geleden tot geloof kwam, de Bijbel ging lezen, werd alles duidelijk. Mijn ouders, en ik zelf hebben ons veel met occultisme, paranormale, new age dingen bezig gehouden. Ook hekserij, ouia bord (glaasje draaien), het is allemaal zeer gevaarlijk!! Komt rechtstreeks uit de duisternis. Dit zijn dingen die niet van God zijn. Maar boze machten die invloed op je leven willen uitoefenen. Je gebonden houden zodat je in je leven niet tot je bestemming komt. Je kunt allerlei klachten zoals slaapstoornissen, ziekten/klachten, concentratieproblemen, doelloosheud, etc, etc ontwikkelen. Alleen Jezus Christus kan je er van bevrijden, gebezen en herstellen zodat je tot Waarheid en je doel komt in je leven. In Jezus Naam kun je zulke kwaadaardige geesten (demonen) gebieden te vertrekken. Ontdek wie je bent in Christus en je bent overwinnaar!! Hij maakt vrij en wil je nooit in angst laten rondlopen. Bij Hem krijg je rust en vrede.

 36. Viktor

  Ik heb het gevoel dat mn bed werd verschoven niet heel ver en er wan mn deken getrokken werd
  Heel apart en nu durf ik niet meer te slapen of uit bed te komen

 37. Roxanne

  Ik zit momenteel rechtop en verstijfd in me bed nadat ik last had van een slaapverlamming, me niet kon bewegen, last had van ademhalen en mijn overleden vrouw naast me bed heb zien staan.. ben nog nooit zo bang geweest. Morgen de dokter bellen hopelijk is dit te verklaren of iets aan te doen want ben zelfs te bang om te slapen.

 38. Detlef

  Hallo ik ben 12 en heb een rare droom gehad.ik hoorde eerst een vrolijk muziek.toen ging mijn licht branden aan en uit.en toen diewde iets mij keihard in de matras.en mij hele lichaam tintelde.kon niet bewegen.wat is de betekenis ervan en is het iets bijzonders?

 39. Iris

  Ik had als kind en in mijn tienerjaren vaak slaapverlamming
  In een woning waar ik woonde als kind kwam het heel vaak voor. Ook zijn daar enge paranormale waarnemingen gedaan door meerdere bewoners. Dat was een eng huis. Ik voelde en hoorde daar dus vanalles.

  Ik woonde een tijdje op een kliniek voor mensen met gedragsproblemen op mijn 19e. Heb adhd. Toen een vrouw met diabetes en borderline die ik goed kende overleed, stond er een aantal dagen na haar overlijden een persoon met een slangekop boven mijn bed die energie uit me zoog door in mijn gezicht te blazen ik kon me niet bewegen doodeng. Het wezen ging in me zitten.

  Ik begon steeds vaker Jezus Christus te roepen als er iets zwaars op mijn borst zat. Toen stopte de slaapverlamming direct en verdween t wezen. Ik zag jezus zelfs een keer het wezen letterlijk wegslepen met heel veel kracht aan het voeteneind van mijn bed. Ik roepte hem in gedachten omdat ik niet kon schreeuwen of praten. Naar mijn mening komen er wel paranormale aspecten bij kijken tijdens de slaapverlamming. Vermoed dat t geen hallucinaties of gewoon dromen zijn. Anders kan ik me niet voorstellen dat dit gebeurd in bijzondere situaties die negatief zijn. Ik had t vaak omdat ik in mijn jeugd omging met negatieve personen. Het is helemaal gestopt sinds ik in een positieve omgeving leef. Zelfs bij stress heb ik t nooit meer.

 40. Rita rei

  Ik dacht dat het an mij laag tot ik vandaag het bericht zie slaap verlamming. Ik hat het bijna iedere dag. Zeger 15 jaar lang. Ik weet even niet wat ik hir op moet zegen. Maar ik kom teruk. Ben helemaal in shock.

 41. Jamie

  Ik heb het ook zo vaak gehad, ik voelde het opkomen, en dan toch zat ik erin….ik hoorde dat iemand met naaldhakken mijn kamer inkwam, ik keek degene aan, en zag dat hij/zij een knuppel bij zich had en op het moment dat die persoon wilde slaan, schrok ik wakker.
  Ook last gehad van schimmen , die kwam op me zitten en probeerde me te wurgen.

 42. Carine

  Ik heb deze week een rare ervaring gehad er was precies iemand met een lamp in mijn oog aan het schijnen aan de ene kant ik deed mijn ogen en er was niks toen ik ze weer sloot was het er weer, vond dit scary ga ik een hersenbloeding krijgen of is het paranormaal

 43. Bianca

  Ik heb nu al drie keer het gevoel in de nacht dat er een kat( ? ) over mijn rug via schouder over me heen loopt.
  Ik heb geen kat , en er kan ook geen kat bij me komen.
  Ik slaap heel licht , hoor en voel alles.
  Ik kan reageren , zit niet vast op dat moment.
  Het maakt me angstig , vooral dat dit nu al drie keer gebeurd is.

 44. Anoniem

  ga naar de kerk laat iets inwijden ,kan helpen

 45. Shannon

  Hi, ik heb ook graag iets dat ik wil vertellen over wat ik heb meegemaakt is ondertussen al wel even geleden maar kan dit niet vergeten.

  Het was dus wanneer ik ik m’n bed lag. Ik had paar uurtjes geslapen & ineens werd ik wakker (wat niet zo raar is want moet vaak naar de wc ofzo ‘s nachts) maar nu dus niet.

  M’n ogen waren dus open & ineens voelde ik een heel slecht gevoel over me heenkomen uit het niets.

  M’n hart begon supersnel te slaan, ik was aan het rondkijken in m’n kamer maar zag niet zo heel veel omdat het niet zo licht was.

  M’n adem ging zeer snel zo dus ook m’n hart…

  Ik was dus aan het rondkijken maar alleen met m’n ogen want ik merkte dat ik niet kon bewegen, ik probeerde zohard ook m’n handen, voeten te bewegen maar niets gebeurde.

  Uiteindelijk werden m’n ogen naar 1 punt toe getrokken. Ik wou wegkijken maar dit ging absoluut niet, kon niet meer knipperen of slikken niets meer…

  Was dus bovenaan het plafond in een hoekje, ik zag iets heel donker zitten daar soort van schaduw voor de rest zag ik niets geen ogen of niets… vond dit zeer raar ik voelde een mega grote angst over m’n lichaam heen komen & m’n blik geraakte niet weg van dat ding dat er zat & het enige dat er gebeurde was dat er letterlijk 1 traan uit m’n rechteroog viel, heel langzaam & dit duurde heel lang…

  Ik zie hier mensen met nog veeeeeel ergere verhalen dan mij maar kan iemand hier ajb antwoord op geven? Wil supergraag weten wat dit kon zijn…

  Alvast bedankt
  Shannon

 46. Meike

  Ik ben blij dat ik herkenbare verhalen lees. Ik ben nu vannacht echt geschrokken. Ik dacht dat ik wakker werd en voelde ineens alsof iemand heel dicht tegen me aan ging liggen. Hij duwde zich heel strak tegen mij aan. Op het moment dat ik dacht om om te kijken kon ik niet bewegen en kreeg ik een harde kneep in mijn nek. Meteen was de enge ervaring over en het gevoel van die aanwezigheid was weg. Ik heb vanochtend gegoogled en vond het fenomeen slaapverlamming. Het leek zo echt. Daarna heb ik zeker 1,5 uur niet kunnen slapen. Ook ging na deze evaring mijn hartslag tekeer en duurde het best lang voor ik rustig werd.

 47. Tess

  Gelukkig dat iedereen hier zijn verhaal ongeveer in kwijt kan, ikzelf heb vannacht m’n 2de slaapverlamming mee gemaakt. Zelf ben ik 22 jaar en moet zeggen dat ik het dood eng vind. Vannacht stond er “iets” met lang haar aan het einde van m’n voeten, ik durf niet te zeggen wat het was. “Iets” trok aan m’n benen om mij het bed uit de sleuren, ik wilde dat niet en probeerde om hulp te roepen. Ook probeerde ik mij om te draaien om naar m’n lichtknopje te grijpen maar dat lukte mij niet. Ik voelde mij elke keer een stukje verder uit het bed gesleurd worden! Voordat ik ga slapen, bid ik omdat ik Christelijk ben. Vaak vraag ik dan aan God, hoe het met mijn familieleden gaat en ik denk dat door deze ervaring en omdat ik nog aan het bidden was dat God mij hieruit heeft geholpen. Toen ik namelijk wakker werd, waren m’n handen nog steeds gevouwen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit echt niet leuk vind en er graag vanaf wil, ik wil mij zo min mogelijk bezig houden met paranormale activiteiten omdat ik het een eng onderwerp vind dat niet voor mij is weggelegd. Ook omdat ik altijd al een gevoel heb gehad dat er “iets” is in m’n kamer of dat “iets” de vreemde geluiden in m’n huis maakt, zoals gekraak of de sinas fles plopt open terwijl het dicht zit of niemand in de buurt is.

Geef een reactie