Waarom praten mensen in hun slaap?

Praten in je slaap is een slaapstoornis waarbij iemand, heel verrassend, praat in zijn of haar slaap. De persoon merkt hier zelf helemaal niks van en zal er alleen achter komen door de partner. Het praten duurt meestal maar kort en is vaak niet meer dan wat onverstaanbaar gemompel. Misschien heb je ook wel eens geprobeerd dingen te vragen en geheimen te ontrafelen bij je pratende bedpartner? Helaas he.. Goed kans dat je geen heel boeiend antwoord kreeg:P In dit artikel lees je waarom mensen praten in hun slaap, wat dit nou eigenlijk inhoudt en of je er iets tegen kan doen.

Waarom praten mensen in hun slaap?

5 Veel voorkomende slaapstoornissen

’s Nachts lekker slapen is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen hebben last van een slaapstoornis, waarbij ze slecht of soms zelfs helemaal niet slapen. We spreken van een slaapstoornis wanneer iemand gedurende langere periode last heeft van slaapproblemen. Welke slaapstoornissen zijn er en welke hiervan komen het meest voor? In dit artikel een overzicht van 5 veel voorkomende slaapstoornissen.

5 Veel voorkomende slaapstoornissen

Is slaapwandelen gevaarlijk? (+ Tips bij slaapwandelen)

Slaapwandelen is een bijzonder verschijnsel. Door huis wandelen, meubels verplaatsen, kastdeuren opentrekken of zelfs de koelkast plunderen! Niet iedereen ligt ’s nachts lekker rustig te slapen. Je kunt allerlei handelingen verrichten, terwijl je slaapt! Ik ben in het fenomeen slaapwandelen gedoken en heb een aantal dingen voor je op een rijtje gezet.

Is slaapwandelen gevaarlijk? (+ Tips bij slaapwandelen)

6 Tips om slaapverlamming te doorbreken

Op het internet zijn veel interessante artikelen en verhalen te lezen over slaapverlamming, uitleg over wat slaapverlamming is en redeneringen over de mogelijke paranormale activiteit ervan. De grote vraag voor slachtoffers blijft echter wel onbeantwoord: wat te doen bij slaapverlamming en hoe te ontsnappen uit dergelijke levensechte nachtmerries en verlammingen? In deze gastblog vertelt Mike over zijn eigen ervaring en geeft hij 6 tips om slaapverlamming te doorbreken.

6 Tips om slaapverlamming te doorbreken

Slaapverlamming of paranormale ervaring?

Je wordt wakker en je kunt je niet bewegen. Ademhalen gaat moeilijk, en je hebt het angstaanjagende gevoel dat er iets kwaadaardigs aanwezig is. Je hoort vreemde geluiden… voetstappen, gemompel. Je wilt je bewegen maar het lijkt alsof een vreemde kracht je tegenwerkt. Je hebt geen controle meer over je lichaam, je wilt schreeuwen maar er komt niets uit je mond. Je raakt nog meer in paniek, je probeert je te verzetten en los te komen maar wat je ook probeert het lukt je niet!

Slaapverlamming of paranormale ervaring?

7 Vragen over Nachtangst (Pavor Nocturnus)

Zit je partner of kind wel eens rechtop in bed, zwetend en in paniek, misschien zelfs schreeuwend en wild om zich heen slaand? En lukte het niet of heel moeilijk om contact te maken en hem of haar te kalmeren? Dit kan een indicatie zijn van nachtangst. Nachtangst, ook wel bekent als Night Terror (~ Pavor Nocturnus) doet mensen al snel denken aan nachtmerries. Maar dit zijn het absoluut niet. Wat is nachtangst dan wel? En hoe herken je nachtangst bij iemand? Dit artikel legt uit wat nachtangst is en geeft antwoord op de meest gestelde vragen over nachtangst.

7 Vragen over Nachtangst (Pavor Nocturnus)

Slaapverlamming: kenmerken en oorzaken

Ben jij wel eens wakker geworden, maar toen niet in staat geweest je te bewegen? Je bent wakker, maar je lichaam luistert niet naar de instructies van je hersens. Je kunt je niet bewegen, niet praten, en dus ook niet opstaan! Een beangstigende ervaring. Slaapverlamming, of slaapparalyse, is een slaapstoornis waarbij de spieren in het lichaam verlamd zijn tijdens het wakker worden of vlak voor het in slaap vallen.

Slaapverlamming: kenmerken en oorzaken