Slaapgedrag van Nederlanders (+ infographic)

slaapgedrag NederlandersWat houdt ons Nederlanders nou bezig in onze slaapkamer? Slapen we eigenlijk wel of zijn er andere zaken waar we ons mee bezig houden? Een onderzoek naar slaapgedrag onder Nederlanders, uitgevoerd door Swiss Sense onder 3400 respondenten, resulteerde in een aantal uitkomsten waarvan er enkelen hieronder worden beschreven.

Waar Nederlanders wakker van liggen

Het gemiddelde aantal slaapuren van de geënquêteerden is 8 uur per nacht. Liggen we dan nooit wakker? Jazeker wel, maar dan niet door de wereldproblematiek die er gaande zijn. Ondanks aanhoudende spanningen in de wereld geeft maar 7% namelijk aan, hier ’s nachts wakker van te liggen.

Wat dan wel? Het meest liggen we wakker van zorgen over geld (48%) en werk (47%). Daarnaast geeft 25% aan wakker te liggen van het gesnurk van haar of zijn geliefde en 13% ligt wakker van de kinderen.

Nederlanders zijn lief voor elkaar in bed

Nederlanders slapen graag samen met iemand naast zich. 68% van de geënquêteerden slaapt beter met een partner dan alleen.

Zelfs als de partner snurkt of als men een ruzie heeft gehad slapen 65% van de respondenten toch samen in één bed. Als er toch de situatie voordoet dat één van de partners ergens anders moet slapen, geeft 34% aan zichzelf op te offeren om op de bank te gaan slapen na een ruzie.

Wat zal het eerste zijn wat wij Nederlanders doen als we wakker worden? Uit onderzoek blijkt dat de meeste respondenten hun partner als eerst een kus geven. Dit komt neer op maar liefst 65% van de ondervraagden. Mooi, betekent dat dus dat we minder verslaafd zijn aan onze mobiele telefoon dan we dachten?

Het moge duidelijk zijn, ons slaapgedrag wordt door vele zaken beïnvloed en we ervaren slapen allemaal anders. Wil je het gehele onderzoek terugzien? Swiss Sense heeft alle uitkomsten verwerkt in deze infographic.

Over de auteur:
Dit artikel is geschreven door Rens van Lanen die werkzaam is binnen het team platform van Swiss Sense. Swiss Sense is een fabrikant en marktleider van hoogwaardige boxsprings en matrassen. Benieuwd welke rol een matras of een boxspring heeft op onze slaap heeft? Kijk dan op de matraswijzer en boxspringwijzer.

Geef een reactie