Irritaties van samen slapen (de top 10)

samen slapen irritatie top 10

Samen slapen met je partner is niet zo goed en gezond als je misschien denkt. Het kan je zelfs een paar uur slaap per nacht kosten! Dat is in veel gevallen niet meer te compenseren door het aantal uren dat in bed wordt doorgebracht. Een slaaptekort kan het gevolg zijn.

Grootste irritaties van samen slapen

In een Engels onderzoek onder 1000 personen gaf 80% aan zoveel last te hebben van de slaapgewoonten van de partner, dat hij of zij serieus heeft overwogen om apart van elkaar te gaan slapen. In aparte eenpersoons bedden of zelfs op een aparte kamer.

Taboe

Het is een een taboe om het toe te geven en we horen er weinig over van anderen. Een Engelse onderzoekster beweert echter dat 1 op de 10 stellen al in aparte bedden slaapt. Twee keer zoveel mensen zouden dit (stiekem) graag willen! Wat ik steeds vaker hoor is dat stellen slapen met aparte eenpersoons dekbedden op een tweepersoons bed.

Is apart slapen een taboe?

Oplossen van slaapirritaties

Slapen in een groot bed, aparte matrassen, losse dekbedden en natuurlijk oordoppen tegen het gesnurk van (meestal) de man. Een paar oplossingen die verschillende irritaties kunnen beperken. Als dat de irritaties niet voldoende beperkt om goed te kunnen slapen dan zijn drastischer maatregelen te overwegen. Zoals het verhuizen naar een andere slaapkamer (of ander huis).

De irritatie die het meest voorkomt en daarmee de nummer 1 positie op het erepodium betreed is een klassieker. Het dekbed inpikken! Bij 4 op de 10 stellen is dit een probleem. Het omrollen van de partner die daarmee vervolgens het hele dekbed meeneemt waardoor jij in de kou komt te liggen!

De samen slapen irritatie top 10

1. Het dekbed inpikken.
2. Veel ruimte innemen en de partner richting de rand van het bed duwen.
3. Natuurlijk ook op het podium staat snurken.
4. Tandenknarsende partner.
5. Onrustig slapen en veel bewegen in slaap.
6. Praten in slaap.
7. Kwijlen.
8. Spiersamentrekkingen.
9. Slaapwandelen en/of overeind gaan zitten.
10. Scheten laten (plek 10 valt me dan weer mee).

Slechte slaapgewoonten

Het ging in dit artikel over de irritante slaapgewoonten van je partner. Ken jij ook je eigen slechte slaapgewoonten?

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie