samen slapen irritatie top 10Samen slapen met je partner is niet zo goed en gezond als je misschien denkt. Het kan je zelfs een paar uur per nacht kosten! En dat is in veel gevallen niet meer te compenseren door het aantal uren dat in bed wordt doorgebracht. Met als gevolg een slaaptekort!

De grootste irritaties van het samen slapen

In een Engels onderzoek waarin 1000 mensen zijn ondervraagd, gaf zelfs 80% van de ondervraagden aan zoveel last te hebben van de slaapgewoonten van de partner, dat hij of zij wel eens serieus heeft overwogen om apart van elkaar te gaan slapen. Al dan niet in aparte éénpersoonsbedden, of zelfs op een aparte kamer.

Taboe

Het is misschien een beetje een taboe om het toe te geven, dus horen we het niet vaak van anderen, maar een Engelse onderzoekster beweerd dat 1 op de 10 stellen al in aparte bedden slaapt… En twee keer zoveel mensen dit (stiekem) graag zouden willen! Wat ik wel steeds vaker hoor is dat men slaapt met aparte éénpersoons dekbedden op een tweepersoons bed.

Is apart slapen een taboe?

Oplossen van slaapirritaties

Slapen in een heel groot bed, een bed met aparte matrassen, slapen met aparte dekbedden, en natuurlijk oordoppen tegen het gesnurk van (meestal) de man, zijn oplossingen die verschillende irritaties kunnen beperken. Als dit echter de irritaties niet voldoende beperkt om goed te kunnen slapen, dan tja… snap ik dat er drastischer maatregelen overwogen wordt zoals het verhuizen naar een andere slaapkamer (of ander huis).

De irritatie die het meest voorkomt en daarmee de nummer 1 positie op het erepodium betreed is een klassieker, het dekbed inpikken! 4 op de 10 stellen hebben er last van, het omrollen van de partner die daarmee vervolgens het hele dekbed meeneemt waardoor jij in de kou komt te liggen!

De gehele samen slapen irritatie top 10

1. Dekbed inpikken
2. Veel ruimte innemen, partner richting de afgrond duwen!
3. Tuurlijk ook op het podium; snurken
4. Tandenknarsende partner
5. Onrustig slapen/bewegen in slaap, schoppen, krabben etc.
6. Praten in slaap
7. Kwijlen
8. Spiersamentrekkingen
9. Slaapwandelen/overeind gaan zitten
10. Scheten laten (plek 10 valt me dan weer mee)

Slechte slaapgewoonten

Het gaat hier om de irritante  slaapgewoonten van je partner, maar ken jij je eigen slechte slaapgewoonten?

One Response to “De samen slapen irritatie top 10!”

Geef een reactie