4 Raamdecoraties voor een donkere slaapkamer

verduisteren slaapkamer met raamdecoratie

Je wil iedere dag de beste versie van jezelf zijn en het meeste uit de dag kunnen halen. Dit is alleen mogelijk wanneer je voldoende slaapt. De grootste groep mensen heeft zo’n 7 tot 8 uur slaap nodig. Om hiervoor te zorgen heb je goede raamdecoratie in je slaapkamer nodig zodat je je slaapkamer goed kunt verduisteren. Een donkere slaapkamer is namelijk de basis van een goede slaapomgeving. Hier helpen wij je graag een handje bij door de beste raamdecoraties voor de slaapkamer op een rij te zetten.

Een zo donker mogelijke kamer creëren

We gaven al aan dat een goed verduisterde slaapkamer de basis is van een juiste slaapomgeving. Het is bewezen is dat je beter tot rust komt wanneer je slaapt in een pikdonkere kamer in plaats van een lichte kamer. Verder meldt de Nationale Zorggids dat je met een donkere slaapkamer overgewicht voorkomt! Dit heeft te maken met het stofje melatonine. Dit stofje zorgt ervoor dat je lichaam zich voorbereidt om te gaan slapen. Niet alleen begin je een slaperig gevoel te krijgen, ook zal je lichaamstemperatuur dalen. Wanneer je slaapkamer niet donker genoeg is, zullen je hersenen geen seintje krijgen dat ze melatonine aan moeten maken waardoor het slaperige gevoel minimaal opgewekt wordt. Een donkere slaapkamer is dus essentieel voor je lichaam!

Welke type raam heb je?

Bij het kiezen van raamdecoratie is de eerste stap het inspecteren van je raam. Het type raam wat jij in de slaapkamer hebt is het meest bepalend voor welke raamdecoratie het meest geschikt is. Heb je bijvoorbeeld een standaard raam in je slaapkamer, dan passen alle raamdecoraties. Bij draai-kiepramen en dakramen heb je iets minder opties. Mocht je het raam nooit kiepend openen, dan kun je het beschouwen als een standaard raam.

4 Soorten raamdecoraties

Een donkere kamer kun je creëren door raamdecoratie uit te kiezen met een verduisterende stof of voering. Hoe meer lagen raamdecoratie, hoe minder licht de kamer binnenkomt. De raamdecoraties die het beste verduisteren zijn:

  • Plisségordijnen in een verduisterende stof
  • Overgordijnen met een verduisterende voering
  • Vouwgordijnen met een verduisterende voering
  • Rolgordijnen in een verduisterende stof

Plisségordijnen zijn voor zowel standaard ramen als draai-kiepramen ideaal. Voor de slaapkamer is het handig om je plisségordijn in Top down bottom up uitvoering te kiezen. Zo kun je beide kanten van je gordijn bedienen. Overgordijnen zijn het meest geschikt voor standaard ramen, maar kunnen ook prima bij een draai-kiepraam. Vouwgordijnen en rolgordijnen zijn het handigst bij standaard ramen. Mocht je nou een dakraam hebben op je slaapkamer, kies dan voor dakraamrolgordijnen in een verduisterende stof! Doordat alle raamdecoratie van Veneta.com op maat gemaakt wordt is dit systeem zo strak ingespannen dat de kamer echt pikdonker is. Slapen als een roosje!

Dit artikel is geschreven door Jelmer van Veneta.com. Veneta gelooft in kennis, focus en in specialisme. Daarom doen ze maar één ding; het leveren van kwaliteit maatwerk passend bij jouw situatie. Met meer dan 45 jaar productie en verkoop ervaring zijn ze de nr 1. raamdecoratie specialist online. Alle jaloezieën, shutters en gordijnen worden volledig op maat geproduceerd en zijn verrassend betaalbaar.

Geef een reactie