Helpt schoon beddengoed om beter te slapen?

schoon beddengoed helpt beter te slapenVeel mensen hebben last van slaapproblemen. Eén van de mogelijke oorzaken is een slechte slaapomgeving. Hier valt fris en schoon beddengoed ook onder. Hoe vaak verschoon jij je bed?

Een schoon bed helpt

Veel mensen hebben een hekel aan het verschonen en opmaken van het bed. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat we het gemiddeld maar 1 keer in de 3 weken doen! Door 1 op de 6 mensen wordt het bed zelfs minder dan 1 keer per maand verschoont.

Dat is erg weinig. Zeker gezien het feit dat bijna iedereen moet beamen dat het gewoon lekkerder slaapt in een fris en schoon bed. Het is toch stiekem ook best lekker als je in een hotel verblijft waar je bed iedere dag wordt verschoont en opgemaakt. Daarnaast kost het opmaken van je bed slechts een paar minuten van je tijd. Hoe vaak doe je schone kleren aan? Dan kan je jezelf ook bedenken hoe vaak je min of meer je beddengoed zou moeten verschonen. Dat is in ieder geval vaker dan eens in de 3 weken.

Hoe vaak was jij je kleren?

Bed opmaken

In de ochtend even het bed opmaken (strak trekken en je dekbed weer goed in de hoes doen) kost je ongeveer een halve minuut. Ook dit is voor veel mensen al teveel moeite. Dit geldt vooral voor mannen. Slechts 38% doet dit tegenover 56% van de vrouwen.

We slapen langer, voelen ons beter en worden uitgeruster wakker wanneer we slapen in fris beddengoed. Dat is 1 van de uitkomsten uit een onderzoek onder 1500 Amerikanen waarin 3 op de 4 deelnemers dit aangaf.

We slapen beter in fris beddengoed

Over het algemeen slapen we gewoon beter in een omgeving waarin we ons prettig voelen. De meesten van ons vinden het gewoon fijn als de slaapkamer schoon, opgeruimd en op orde is. Een opgemaakt bed met fris en schoon beddengoed horen daar ook bij. Ik denk zelf dat het voornamelijk iets psychologisch is. Iemand die er geen waarde aan hecht en het liefst leeft in een rommelige omgeving zal hier weinig invloed van ondervinden. Ik gok dat mannen hier in het algemeen minder ”last” van hebben dan vrouwen.

Zelf merk ik het verschil en duik ik het liefst in een fris en schoon bed. Toch doe ik het ook niet wekelijks. Misschien ben ik gewoon lui en moet ik het toch eens wat vaker doen.

Dit bericht heeft 5 reacties.

  1. alex

   Hi Sanne! Ja hoor dat lijkt mij heel netjes:)

 1. giselemence

  Ik weet dat er huisstofmijt zit in je lakens en kussensnel, toen ik het nu zo las en hier over ging Google nu net toch maar men lakens verschoond beestjes in bed is toch geen fijn idee om mee te slapen en nu ruik ik heerlijk naar robijn.maar normaal verschoon ik me dekbed om de 1.5 week
  Ik zou zeggen slaap lekker.

 2. Gerrit

  U raad aan om het bed na het slapen gelijk op te maken. Ik ben van mening dat het beter is om het dekbed juist open te slaan zodat het matras kan luchten, als je het dekbed dichtslaat dan kunnen mijten zich lekker verder vermenigvuldigen terwijl deze beestjes een hekel aan kou hebben.

  1. alex

   Hallo Gerrit, bedankt voor je reactie! (en zeg maar je, geen u). Daar ga ik mij eens verder in verdiepen is een interessant onderwerp voor een artikel ook. Ik weet dat huisstofmijt het idd beter doet moet bepaalde temperaturen al betwijfel ik of luchten door het openslaan van je dekbed echt helpt maar het zou missch kunnen. Je beddengoed wassen boven de 60 graden, dus hete temperaturen, gaat huisstofmijt ook van dood dus dat is al een tip. Er bestaan ook dekbedden die je extra heet kan wassen en tegenwoordig zijn veel dekbedden ant-huisstofmijt door een fijngeweven tijk. verder is het belangrijk je kamer goed te ventileren. In bovenstaande artikel doel ik er meer op dat het prettig is als je bed netjes is (opgemaakt). duik je toch lekkerder je bed in savonds! gr alex

Geef een reactie