Goed slapen als goed voornemen voor het nieuwe jaar!

goed slapen goed voornemen nieuwe jaarSportscholen kennen een absolute topdrukte in de maanden januari en februari! Een paar kilo afvallen, stoppen met roken en vaker sporten horen we vaker, maar heb je wel eens iemand horen zeggen dat hij zijn slaap wil verbeteren?

Is betere slapen een van jouw goede voornemens?

Een goede nachtrust doet wonderen en zou voor iedereen een prioriteit moeten zijn. Wil jij je doelen en goede voornemens waarmaken? Wil je afvallen of meer gaan sporten? Je slaap serieus nemen is dan een goed begin en zal je helpen om je andere voornemens te realiseren.

Wil jij je doelen realiseren?

Voornemens waarmaken

Het realiseren van goede voornemens vergt kracht, discipline en doorzettingsvermogen. Wanneer denk jij hier beter toe in staat te zijn? Wanneer je vaak moe, futloos, ongeconcentreerd en hongerig bent? Of wanneer jij je energiek, fit en sterk voelt? Je gezondheid speelt een belangrijke rol wanneer je dingen wil bereiken in het leven, wat dan ook! Een goede gezondheid berust voornamelijk op gezond eten, bewegen en goed slapen.

Eat, move, sleep, repeat

Goed slapen

Gezond eten en meer bewegen zijn standaard goede voornemens, maar goed slapen wordt vergeten. Dat terwijl slaap heel veel invloed heeft op je voedingspatroon (en vice versa) of ”voedingsbehoefte”, en op je energieniveau en ”bewegingsbehoefte”. Wanneer je goed slaapt ben je doorgaans veel minder hongerig en heb je meer energie om in beweging te komen. Door vervolgens beter te eten en meer te bewegen verbetert ook je nachtrust weer verder. Het is een vicieuze cirkel die positief en negatief kan zijn. Jij hebt dit zelf in de hand!

Conclusie

Goed slapen helpt jou je andere goede voornemens te realiseren. Goed slapen maakt het makkelijker om beter te eten en meer te bewegen. Goed slapen en een goede gezondheid betekent vervolgens meer energie en kracht om aan al je andere doelen te werken en er een mooi en succesvol jaar van te maken!

Direct beginnen? Lees het uitgebreide artikel dat ik heb geschreven over slaapproblemen inclusief 22 tips om ze op te lossen!

Geef een reactie