Goed slapen als goed voornemen voor het nieuwe jaar!

goed slapen goed voornemen nieuwe jaarSportscholen kennen een absolute topdrukte in de maanden januari en februari! Een paar kilo afvallen, stoppen met roken en vaker sporten horen we wel vaker, maar wel eens iemand horen zeggen dat hij zijn slaap wil verbeteren? Ik niet!

Is betere slapen een van jouw goede voornemens?

Zonde eigenlijk, want een goede nachtrust doet wonderen en zou een prioriteit moeten zijn voor iedereen. Wil jij je doelen en goede voornemens waarmaken? Wil jij afvallen of meer gaan sporten? Je slaap serieus nemen is dan een goed begin en zal je helpen je andere voornemens te realiseren.

Wil jij je doelen realiseren?

Voornemens waarmaken

Het realiseren van goede voornemens vergt kracht, discipline, en doorzettingsvermogen. En wanneer denk jij hier beter toe in staat te zijn? Wanneer je vaak moe, futloos, ongeconcentreerd en hongerig bent? Of wanneer jij je energiek, fit en sterk voelt? Juist, je gezondheid speelt een belangrijke rol wanneer je dingen wilt bereiken in het leven, wat dan ook! Een goede gezondheid berust voornamelijk op gezond eten, bewegen en goed slapen.

Eat, move, sleep, repeat

Goed slapen

Gezond eten en meer bewegen zijn standaard goede voornemens, maar goed slapen word vergeten. En dat terwijl slaap heel veel invloed heeft op je voedingspatroon (en vice versa)┬áof ”voedingsbehoefte”, en op je energieniveau en ”bewegingsbehoefte”. Wanneer je goed slaapt ben je doorgaans namelijk veel minder hongerig en heb je meer energie om in beweging te komen! Door vervolgens beter te eten en meer te bewegen verbeterd ook je nachtrust weer verder. Het is eigenlijk een vicieuze cirkel die positief of negatief kan zijn, en jij hebt dit zelf in de hand!

Conclusie

Goed slapen helpt jou je andere goede voornemens te realiseren. Goed slapen maakt het makkelijker om beter te eten en meer te bewegen. Goed slapen en een goede gezondheid betekend vervolgens meer energie en kracht om aan al je andere doelen te werken en er een mooi en succesvol jaar van te maken!

Direct beginnen?!­čśë Lees dan het uitgebreide artikel dat ik heb geschreven over slaapproblemen.┬áInclusief 22 Tips om ze op te lossen!

Geef een reactie